top icon
Επικαιρότητα

Απόσυρση: μεγάλη ανταπόκριση

Ξεπερνά κάθε προσδοκία μέχρι στιγμής η ανταπόκριση των πολιτών στο μέτρο της απόσυρσης παλαιών και ρυπογόνων αυτοκινήτων.

Ξεπερνά κάθε προσδοκία μέχρι στιγμής η ανταπόκριση των πολιτών στο μέτρο της απόσυρσης παλαιών και ρυπογόνων αυτοκινήτων. Αρκεί μόνο να αναφερθεί ότι από τις αρχές του έτους έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2009 είχαν αποσυρθεί από την κυκλοφορία 30.000 οχήματα, ενώ από τις 30 Σεπτεμβρίου που ισχύει επίσημα η απόσυρση έως τις 15 Οκτωβρίου παραδόθηκαν στην ανακύκλωση 29.000. Από αυτά, 9.000 είχαν την έδρα τους στην Αθήνα και 4.000 στη Θεσσαλονίκη.
 
 
Οργανωτικά προβλήματα ασφαλώς και υπήρξαν τις πρώτες ημέρες, καθώς ο καθημερινός ρυθμός ανακύκλωσης αυτοκινήτων βρέθηκε ξαφνικά στις 1.000-1.500 μονάδες, ωστόσο και αυτά δείχνουν σταδιακά να ξεπερνιούνται. Αυτά εντοπίστηκαν κυρίως στη δυσκολία της διαχείρισης του μεγάλου πλήθους εγγράφων –πινακίδες και πιστοποιητικά καταστροφής- από τις Νομαρχιακές Διευθύνσεις Μεταφορών, τα οποία ξαφνικά αυξήθηκαν αλματωδώς.
 
Τις επόμενες ημέρες οι αρμόδιες για το θέμα της απόσυρσης κρατικές υπηρεσίες θα ανακοινώσουν κάποιες τροποποιήσεις που αυτή τη στιγμή προετοιμάζουν, οι οποίες όμως δε θα διαφέρουν από την κατεύθυνση που ήδη έχει δοθεί στο συγκεκριμένο περιβαλλοντικό μέτρο.
  
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ