top icon
Επικαιρότητα

Αποκαλυπτήρια για το νέο Focus ST!

Δύο βδομάδες πριν το επίσημο ντεμπούτο του, το νέο Focus ST βλέπει το φως της δημοσιότητας δίνοντας νέα πνοή στην κατηγορία των καυτών χάτσμπακ. Σημείο αναφοράς, ο 2λιτρος κινητήρας των 250 ίππων!

Δύο βδομάδες πριν το επίσημο ντεμπούτο του, το νέο Focus ST βλέπει το φως της δημοσιότητας δίνοντας μια νέα πνοή στην κατηγορία των καυτών χάτσμπακ. Σημείο αναφοράς στο νέο ST, ο 2λιτρος EcoBoost κινητήρας των 250 ίππων!
 
Η Ford θα πραγματοποιήσει στο Παρίσι τη μεγάλη έκπληξη, παρουσιάζοντας όχι μόνο την πλήρη γκάμα αμαξωμάτων του ολοκαίνουργιου Focus, αλλά και την κορυφαία –προς το παρόν- έκδοση του, η οποία δεν είναι άλλη φυσικά από την ST. Στην ουσία, βέβαια, δεν πρόκειται παρά για μια αναλυτική προεπισκόπηση του νέου, «καυτού» χάτσμπακ της εταιρείας, μιας και η εμπορική του διάθεση στις κατά τόπους αγορές δεν αναμένεται να ξεκινήσει πριν τις αρχές του 2012. Έτσι, για μια ακόμα φορά, η Ford δίνει υλικό για… όνειρα, όπως ακριβώς έκανε και με τις ταπεινότερες εκδόσεις του μοντέλου, οι οποίες αποκαλύφθηκαν το ίδιο πρόωρα, στις αρχές του τρέχοντος έτους. Σε κάθε περίπτωση, το νέο Focus ST αναμένεται να συγκεντρώσει στο Παρίσι τα φώτα της δημοσιότητας, φιλοξενώντας κάτω από το εμπρός καπό του τον ολοκαίνουργιο EcoBoost κινητήρα των 2,0 λίτρων της Ford, που γνωρίσαμε στα νέα C-Max και Mondeo. Για την περίσταση, μάλιστα, το 4κύλινδρο σύνολο της εταιρείας αποδίδει 250 ίππους, με άγνωστα προς το παρόν περαιτέρω χαρακτηριστικά απόδοσης, μιας και η συγκεκριμένη πληροφορία (σε συνδυασμό ασφαλώς με τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε σήμερα στη συγκεκριμένη αναφορά μας) είναι η μόνη που εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα. 

 
Όπως από την πρώτη κιόλας ματιά φαίνεται, το νέο ST διαφοροποιείται έντονα σε σχέση με τα μικρότερα αδέλφια της οικογένειας, χάρη στο… τεράστιο άνοιγμα-εισαγωγή αέρα στο εμπρός μέρος, στους διαφορετικούς σε σχεδίαση προφυλακτήρες, στα διακριτικά αεροδυναμικά βοηθήματα στο πλάι και πίσω, στους «επιθετικούς», σε χρώμα γκρι, τροχούς, αλλά και στη διπλή απόληξη της εξάτμισης, η οποία είναι τοποθετημένη στο κέντρο του αντίστοιχου προφυλακτήρα. Στο εσωτερικό του 5θυρου αμαξώματος (σημ.: σε λίγο καιρό, αναμένεται η παρουσίαση και της 3θυρης έκδοσης), το βλέμμα ελκύεται από τα τύπου μπάκετ καθίσματα, καθώς και τις δερμάτινες επενδύσεις σε ταμπλό, τιμόνι και επιλογέα.
 
Αναλυτικότερα στοχεία για το νέο «όπλο» της Ford στην κατηγορία των σπορτίφ μικρομεσαίων μοντέλων αναμένεται να ανακοινωθούν στα τέλη του μήνα, όταν η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού ανοίξει και επίσημα τις πύλες της. Για περισσότερα, μείνετε συντονισμένοι λοιπόν! _Χ.Α. 

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ