top icon
Επικαιρότητα

Αποκαλυπτήρια για τη νέα BMW X3

Η Βαυαροί δίνουν και επίσημα στη δημοσιότητα τις επίσημες φωτογραφείς της νέας Χ3, σε συνδυασμό με αναλυτικά στοιχεία για τις τεχνικές προδιαγραφές του νέου τους SUV.

Η Βαυαροί δίνουν και επίσημα στη δημοσιότητα τις επίσημες φωτογραφείς της νέας Χ3, σε συνδυασμό με αναλυτικά στοιχεία για τις τεχνικές προδιαγραφές του νέου τους SUV.
 
Μετά την προδημοσίευση των πρώτων, καμουφλαρισμένων φωτογραφιών της νέας Χ3, οι ιθύνοντες της BMW προχωρούν σήμερα στην πλήρη… αποκάλυψη του μοντέλου. Όπως φαίνεται και στις σχετικές φωτογραφίες που δημοσιεύουμε, η δεύτερη πλέον γενιά της X3, έξι σχεδόν χρόνια μετά την επίσημη παρουσίαση του αρχέτυπου μοντέλου, προχωρά στην πλήρη ανανέωσή της, με τη σχεδίαση των εξωτερικών επιφανειών της να είναι πλέον πιο λιτή παραπέμποντας σε πολλά σημεία σε εκείνη της νέας, 4θυρης σειράς 5, αλλά και σε αυτή της μικρότερης Χ1. Από πλευράς διαστάσεων, η νέα Χ3 είναι 12 χλστ. πιο ψηλή σε σχέση με την προκάτοχό της, 83 χλστ. μακρύτερη, 28 χλστ. πιο πλατιά, ενώ διευρυμένο, κατά 15 χλστ., είναι και το μεταξόνιο της. Μάλιστα, για υψηλότερες δυνατότητες κίνησης εκτός της ασφάλτου, η απόσταση του γερμανικού αμαξώματος από το έδαφος είναι πλέον μεγαλύτερη κατά 12 χλστ. σε σχέση με το παρελθόν. 

 
Στο εσωτερικό της νέας Χ3 ξεχωρίζουν ο νέος πίνακας οργάνων, με τις τέσσερις στρογγυλές ενδείξεις και, αν μη τι άλλο, ο πάντοτε μινιμαλιστικός σχεδιασμός της κεντρικής κονσόλας. Χάρη στις μεγαλύτερες εξωτερικές της διαστάσεις, εξασφαλίζει πλέον περισσότερο χώρο για τους επιβάτες των πίσω θέσεων, όταν την ίδια στιγμή οι μεταφορικές δυνατότητες του χώρου φόρτωσης κυμαίνονται –ανάλογα με τη θέση των πίσω καθισμάτων- από 550 έως και 1.600 λίτρα.

 
Στα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου και συγκεκριμένα στους κινητήρες της νέας Χ3, αρχικά θα υπάρχει η δυνατότητα (για τους αγοραστές της ευρωπαϊκής αγοράς) επιλογής ανάμεσα σε δύο εκδόσεις. Η πρώτη (ντίζελ) φέρει την ονομασία xDrive 20d έχει χωρητικότητα 2,0 λίτρων και ισχύ 184 ίππων εξασφαλίζοντας μια επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 8,5 δλ., τελική ταχύτητα 215 χλμ./ώρα καθώς και μέση κατανάλωση της τάξης των μόλις 5,6 λίτ./100 χλμ. Η δεύτερη (βενζίνης) ονομάζεται xDrive35i και αφορά φυσικά στον 3λιτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των Βαυαρών -6κύλινδρος εν σειρά- απόδοσης 306 ίππων. Το εν λόγω σύνολο προσφέρει επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 5,7 δλ., τελική ταχύτητα της τάξης των 245 χλμ./ώρα και μέση κατανάλωση 8,8 λιτ./100 χλμ. Αμέσως μετά το ντεμπούτο του αυτοκινήτου, οι ιθύνοντες της εταιρείας πρόκειται να παρουσιάζουν περισσότερες εκδόσεις, συμπεριλαμβανομένων και των 4κύλινδρων (ντίζελ αλλά και βενζίνης).
 
Υπενθυμίζουμε πως και η νέα Χ3 διαθέτει την τελευταία εκδοχή του γνωστού συστήματος μόνιμης τετρακίνησης xDrive της BMW, το οποίο μεταφέρει τη ροπή του κινητήρα υπό κανονικές συνθήκες οδήγησης σε ποσοστό 40/60 εμπρός/πίσω. _Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ