X
Επικαιρότητα

Αποκάλυψη για το Opel Astra Sport Tourer

Την πρακτικότερη, αλλά εξίσου κομψή, έκδοση Sport Tourer του νέου Opel Astra παρουσίασε η εταιρεία, αρκετούς μήνες πριν την επίσημη πρεμιέρα του μοντέλου στην Έκθεση του Παρισιού.

Την πρακτικότερη, αλλά εξίσου κομψή, έκδοση Sport Tourer του νέου Opel Astra παρουσίασε η εταιρεία, αρκετούς μήνες πριν την επίσημη πρεμιέρα του μοντέλου στην Έκθεση του Παρισιού.
Με την πρώτη κιόλας ματιά, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς τις ομοιότητες με την αντίστοιχη έκδοση του μεγαλύτερου Insignia. Και όλα αυτά, σε μια εμφανή προσπάθεια των Γερμανών της Opel να δημιουργήσουν ένα πρακτικό, ευρύχωρο, αλλά και «μοδάτο» station wagon προσαρμοσμένο στις σύγχρονες αισθητικές απαιτήσεις των αγοραστών του είδους. Αν και δεν έχουν ακόμα δημοσιευτεί φωτογραφίες του εσωτερικού, όπως όλα δείχνουν δεν αναμένονται διαφορές στον τομέα της σχεδίασης σε σύγκριση με τις 5θυρες εκδόσεις του μοντέλου. Μάλιστα, η εταιρεία υποστηρίζει πως στην προσεγμένη, όσον αφορά την ποιότητά της, καμπίνα του νέου Astra ST οι επιβάτες θα έχουν στη διάθεση τους κατά 50% περισσότερους αποθηκευτικούς χώρους για μικροαντικείμενα που αθροιστικά αγγίζουν σε χωρητικότητα τα 75 λίτρα. Στον τομέα των χώρων αλλά και της πρακτικότητας, καινοτομία αποτελεί η υιοθέτηση του συστήματος FlexFold Rear Seat, το οποίο, με το πάτημα του σχετικού μπουτόν, παρέχει τη δυνατότητα «χαμηλώματος» της βάσης των αναδιπλωμένων, σε ποσοστό 60/40, πίσω καθίσματος. Εν προκειμένω, η χωρητικότητα του χώρου φόρτωσης κυμαίνεται από 500 έως και 1.550 λίτρα.

Στον τομέα των κινητήρων, το νέο Opel Astra θα διατίθεται με οχτώ συνολικά κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, που θα έχουν απόδοση από 95 έως και 180 ίππους. Ανέμεσα τους ξεχωρίζει ασφαλώς ο 1.400άρης Turbo των 140 ίππων, ο οποίος και παρουσιάζει το μεγαλύτερο αγοραστικό ενδιαφέρον για τη χώρα μας. Η αφετηρία της γκάμας θα είναι ο ατμοσφαιρικός 1.400άρης των 100 ίππων και αμέσως μετά ο αντίστοιχος 1.600άρης των 115 ίππων. Λίγο καιρό μετά το λανσάρισμα του αυτοκινήτου, η εταιρεία θα συνδυάζει όλα τα διαθέσιμα μηχανικά σύνολο με το γνωστό σύστημα Start&Stop. Σύμφωνα τέλος με τις έως τώρα εκτιμήσεις, η εμπορική διάθεση του νέου μοντέλου της Opel υπολογίζεται ότι θα ξεκινήσει περί από τα τέλη της τρέχουσας χρονιάς (κατά πάσα πιθανότητα, το Νοέμβριο). _Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!