X
Επικαιρότητα

Αποκάλυψη για το νέο Volvo V90

Η Volvo Cars αποκάλυψε το νέο V90 σε ειδική εκδήλωση στη Στοκχόλμη, επίσημη παρουσίαση στο κοινό στο επερχόμενο Σαλόνι της Γενεύης

Το νέο Volvo V90 παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση στη Στοκχόλμη. Πρόκειται για το νεότερο μοντέλο της σουηδικής εταιρείας, που ήρθε να συμπληρώσει την γκάμα των «90», δίπλα στο XC90 και το S90, που αποκαλύφθηκε πριν μερικές εβδομάδες. Με το λανσάρισμα του νέου Volvo V90 οι Σουηδοί φιλοδοξούν να ανεβάσουν την κατηγορία των premium wagons σε νέα επίπεδα, θέτοντας νέα standards στο τομέα της αισθητικής, των υλικών και του φινιρίσματος, χωρίς να κάνουν τον παραμικρό συμβιβασμό όσον αφορά την πρακτικότητα, που αποτελεί σήμα κατατεθέν κάθε wagon μοντέλου. Ελάχιστες είναι οι εταιρείες που έχουν στο ιστορικό τους λαμπερή παράδοση στη σχεδίαση και το λανσάρισμα wagon μοντέλων που άφησαν εποχή και η Volvo σίγουρα είναι μία από αυτές. Μία ιστορία 60 και πλέον χρόνων, η οποία ξεκίνησε με το Volvo Duett το 1953, με τη σουηδική εταιρεία να περνά σε νέα εποχή με το νέο V90.

Το V90, όπως και τα προηγούμενα δύο μοντέλα της γκάμας των «90», βασίζεται στη νέα Μεταβλητή Αρχιτεκτονική Προϊόντος (Scalable Product Architecture – SPA). Πρόκειται για τη νέα, αρθρωτή πλατφόρμα της Volvo, η οποία προσφέρει στη σουηδική μάρκα ένα τεράστιο εύρος δυνατοτήτων για ανάπτυξη νέων μοντέλων στη μεσαία και μεγάλη κατηγορία. Το V90 προσφέρει τεχνολογία αιχμής. Το Pilot Assist εξασφαλίζει χαρακτηριστικά ημι-αυτόνομης οδήγησης. Τα πλέον προηγμένα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας στο κόσμο που διαθέτει το V90 περιλαμβάνουν έως και ανίχνευση μεγάλων ζώων με αυτόματη πέδηση ενώ το Apple CarPlay ανεβάζει την εμπειρία της συνδεσιμότητας σε κορυφαία επίπεδα.

Παράλληλα, στο μηχανολογικό τομέα το V90 διαθέτει ό,τι πιο hi-tech υπάρχει σήμερα στην αυτοκινητοβιομηχανία. Χαρακτηριστικά, η T8 Twin Engine plug-in υβριδική έκδοση θα προσφέρει ισχύ περίπου 410 ίππων ενώ η αυτονομία μόνο με ηλεκτροκίνηση θα είναι σχεδόν 50 χιλιόμετρα. Το Volvo V90 κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο τοy στο κοινό, μαζί με το πρωτοεμφανιζόμενο στην Ευρώπη S90, στο επερχόμενο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, το Μάρτιο. Στην Ελλάδα αναμένεται μετά το καλοκαίρι.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!