top icon
Επικαιρότητα

Αποκάλυψη για το νέο Saab 9-4X

Λίγες μόλις ημέρες πριν το επίσημο ντεμπούτο του στην Έκθεση του Λ. Άντζελες, η Saab, μπαίνοντας για τα καλά πλέον στα… βαθιά, αποκαλύπτει και επίσημα το νέο crossover μοντέλο της.

Λίγες μόλις ημέρες πριν το επίσημο ντεμπούτο του στην Έκθεση του Λ. Άντζελες, η Saab, μπαίνοντας για τα καλά πλέον στα… βαθιά, αποκαλύπτει και επίσημα το νέο μεγάλο crossover μοντέλο της: το 9-4Χ!
 
Η αναβίωση της σουηδικής εταιρείας, ύστερα και από τις πρόσφατες… περιπέτειες της, ξεκινά με την παρουσίαση του 9-4Χ, ενός αυτοκινήτου για το οποίο η Saab μας είχε ήδη προιδεάσει από το 2008, οπότε και παρουσιάστηκε το αντίστοιχο πρωτότυπο μοντέλο στην έκθεση του Ντιτρόιτ. Επί της ουσίας, πρόκειται για το τελευταίο μοντέλο του Σουηδού κατασκευαστή το οποίο κατασκευάστηκε σε συνεργασία με την General Motors, εξ ου και το γεγονός ότι το νέο 9-4Χ αποτελεί ουσιαστικά το δίδυμο αδελφάκι του Cadillac SRX, με το οποίο μοιράζεται το ίδιο δάπεδο αλλά και πολλά από τα επιμέρους μηχανικά του μέρη.
 
Σχεδιαστικά, το νέο 9-4Χ δε διαφέρει σημαντικά από το πρωτότυπο μοντέλο του 2008, καθώς οι όποιες οπτικές αλλαγές φαίνεται ότι περιορίζονται σε λεπτομέρειες, όπως είναι τα φώτα ομίχλης στο εμπρός μέρους, οι εμφανώς πιο… προσγειωμένοι σε αισθητική τροχοί καθώς και τα πιο συμβατικά πίσω φώτα. Από εκεί και πέρα, στο εσωτερικό η εικόνα είναι αντίστοιχη, με τις γνώριμες σχεδιαστικές φόρμες της Saab να πρωταγωνιστούν για μια ακόμα φορά. 

 
Κάτω από το καπό, η εταιρεία προσφέρει δύο λύσεις, αμφότερες με 6 κυλίνδρους σε διάταξη V: η πρώτη είναι ατμοσφαιρική, έχει χωρητικότητα 3,0 λίτρων και με τη βοήθεια συστήματος άμεσου ψεκασμού του καυσίμου αποδίδει 265 ίππους, ενώ η δεύτερη, η οποία διαθέτει τούρμπο και κυλινδρισμό που δεν υπερβαίνει τα 2,8 λίτρα, αποδίδει 300 ίππους. Στην πρώτη περίπτωση υπάρχει η δυνατότητα επιλογής είτε της προσθιοκίνητης έκδοσης, είτε της τετρακίνητης XWD. Σε αντίθεση, το «μεγάλο» 9-4Χ θα διατίθεται τόσο στην Ευρώπη όσο και στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού αποκλειστικά με το εξελιγμένο σύστημα τετρακίνησης του Σουηδού κατασκευαστή.
 
Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η άφιξη του νέου crossover μοντέλου της Saab στις ευρωπαϊκές εκθέσεις του δικτύου της δεν αναμένεται να πραγματοποιηθεί πριν από τα τέλη του καλοκαιριού του 2011. _Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ