X
Επικαιρότητα

Αποκάλυψη για το νέο Peugeot 508

Διέρρευσαν οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες του νέου Peugeot 508, αρκετό καιρό πριν το επίσημο ντεμπούτο του στην προσεχή Έκθεση Αυτοκίνητου του Παρισιού. Σχεδιαστικά, οι ομοιότητες με το πρωτότυπο 5 by Peugeot concept είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς.

Διέρρευσαν οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες του νέου Peugeot 508, αρκετό καιρό πριν το επίσημο ντεμπούτο του στην προσεχή Έκθεση Αυτοκίνητου του Παρισιού. Σχεδιαστικά, οι ομοιότητες με το πρωτότυπο 5 by Peugeot concept είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς.
Το πολυαναμενόμενο μεσαίο μοντέλο της Peugeot, που βασίζεται στο δάπεδο του αδελφού Citroen C5, είναι πλέον γεγονός. Αν και οι Γάλλοι δεν έχουν ακόμα προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις, το φως της δημοσιότητες είδαν σήμερα οι πρώτες «κανονικές» φωτογραφίες του μοντέλου, το οποίο αναμένεται να αντιπαρατεθεί με το Opel Insignia, το πρόσφατα ανανεωμένο Mondeo της Ford, αλλά και με το επερχόμενο νέο VW Passat. Στον τομέα της αισθητικής, το νέο 508 (σ.σ.: ουσιαστικά πρόκειται για το μοντέλο που αντικαθιστά τόσο το 407 όσο και το 607, ο κύκλος ζωής του οποίου μόλις έκλεισε) υιοθετεί πολλά στοιχεία από το πρωτότυπο «5 by Peugeot concept» που είδαμε πρόσφατα στην Έκθεση της Γενεύης. Κύρια χαρακτηριστικά της εξωτερικής περιβολής του, η οποία αντικατοπτρίζει με σαφήνεια πλέον τη νέα σχεδιαστική κατεύθυνση της γαλλικής φίρμας, είναι τα μακρόστενα φωτιστικά σώματα που «εισχωρούν» βαθιά μέσα στα εμπρός φτερά, η νέα μάσκα καθώς και το μεγάλου μεγέθους λογότυπο του κατασκευαστή, που κοσμεί το κέντρο του καπό. Από πλευράς διαστάσεων, το 508 θα έχει μήκος 4,7 μ., με την έκδοση Station Wagon να υπερβαίνει οριακά τα 4,8 μ.
Επισήμως, μέχρι και αυτή τη στιγμή δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί στοιχεία που να αφορούν τους κινητήρες που θα εξοπλίζουν το νέο 508. Εκτιμάται ωστόσο ότι κάτω από το καπό του θα φιλοξενούνται δύο κινητήρες ντίζελ, ένας 2λιτρος με 160 ίππους και ένας 3λιτρος V6 με 240 ίππους), καθώς και ένας, σε πρώτη φάση, βενζινοκινητήρας, στα 1,6 λίτρα με τούρμπο και ισχύ 156 ίππων (σ.σ.: ο γνωστός THP του Γκρουπ). Στα σκαριά βρίσκεται ασφαλώς και η υβριδική έκδοση του μοντέλου, η οποία θα φέρει την ονομασία Hybrid4 και θα διαθέτει συνδυασμένη ισχύ 200 ίππων και εκπομπές CO2 της τάξης των μόλις 99 γρμ./χλμ. Μάλιστα, ο εξελιγμένος ηλεκτροκινητήρας του θα μεταφέρει μέρος της ροπής και στους πίσω τροχούς του οχήματος.
Παρά την… πρώιμη παρουσίαση του αυτοκινήτου σήμερα, οι επίσημες πωλήσεις όλων των διαθέσιμων εκδόσεων του νέου 508 (sedan και SW), το οποίο και θα παράγεται επί γαλλικού εδάφους σε πρώτη φάση, δεν αναμένονται να ξεκινήσουν πριν τις αρχές του 2011. Για περισσότερο και πιο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, μείνετε συντονισμένοι. _Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!