X
Επικαιρότητα

Αποκάλυψη για το νέο Lexus GS F!

Πρόωρη πρεμιέρα για το κορυφαίο μοντέλο της οικογένειας GS με τον κωδικό F, που φιλοδοξεί να αποτελέσει το αντίπαλο δέος απέναντι στις γερμανικές μπερλίνες των BMW (M5) και Mercedes (E63 AMG).

Πρόωρη πρεμιέρα για το κορυφαίο μοντέλο της οικογένειας GS με τον κωδικό F, που φιλοδοξεί να αποτελέσει το αντίπαλο δέος απέναντι στις γερμανικές μπερλίνες των BMW (M5) και Mercedes (E63 AMG).

Η κορυφαία πρόταση της ιαπωνικής Lexus, που αναμένεται να επισημοποιήσει την παρουσία της στις παγκόσμιες αγορές την ερχόμενη εβδομάδα στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης του Ντιτρόιτ, έχει ένα μάλλον δύσκολο έργο καλούμενη να αντιπαρατεθεί με τα… ιερά γερμανικά τέρατα του είδους. Με το δεδομένο αυτό, οι ιθύνοντες της εταιρείας εφοδίασαν το νέο GS F με τον γνωστό από το RC F 8κύλινδρο σε διάταξη V κινητήρα χωρητικότητας 5,0 λίτρων, ο οποίος, σε αντίθεση με εκείνους των ανταγωνιστών του, διαθέτει φυσική αναπνοή αποδίδοντας 473 ίππους στις 7.100 σ.α.λ. και ροπή 527 Nm σταθερά από τις 4.800 έως και τις 5.600 σ.α.λ. Αξίζει με την ευκαιρία να σημειώσουμε πως ο συγκεκριμένος κινητήρας λειτουργεί υιοθετώντας είτε τον κύκλο Atkinson είτε τον κύκλο Otto ανάλογα με τις εκάστοτε απαιτήσεις και ανάγκες αναφορικά με την απόδοση και την οικονομία καυσίμου. Η κίνηση στο 4θυρο GS F μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων με την βοήθεια του διαφορικού Torque Vectoring Control, το οποίο μάλιστα διαθέτει τρεις διαφορετικές ρυθμίσεις: την Standard, για ισορροπημένα οδικά χαρακτηριστικά, την Slalom, που εξασφαλίζει σταθερότητα στις αλλαγές κατεύθυνσης και την Track, για σπορτίφ χαρακτηριστικά κατά την οδήγηση του οχήματος στην πίστα.

Από εκεί και πέρα, με βάση τα έως τώρα στοιχεία που οι Ιάπωνες έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα, το αμάξωμα έχει βάρος 1.830 κιλών, ενώ η ανάρτηση διαθέτει ειδικές για την περίσταση ρυθμίσεις. Το νέο Lexus GS F «πατά» σε τροχούς διαστάσεων 255/35 R19 και 275/35 R19 εμπρός και πίσω αντίστοιχα, ενώ το αμάξωμα ξεπερνά οριακά σε μήκος τα 4,9 μέτρα._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!