top icon
Επικαιρότητα

Αποκάλυψη για το νέο Kia Rio στη Γενεύη!

Δόθηκαν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες του νέου Rio και οι επίσημες πληροφορίες που αφορούν στις τεχνικές του προδιαγραφές. Ας δούμε τι φέρνει μαζί του το νέο super mini της Kia.

Δόθηκαν στη δημοσιότητα οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Rio, αλλά και οι επίσημες πληροφορίες που αφορούν στις τεχνικές του προδιαγραφές. Ας δούμε λεπτομερώς τι φέρνει μαζί του το νέο super mini της Kia.
 
Όπως φαίνεται και στις σχετικές φωτογραφίες, πρόκειται για ένα εντελώς νέο μοντέλο, με εξευρωπαϊσμένα σχεδιαστικά γνωρίσματα που ταυτίζονται πλέον με το γνώριμο αισθητικό DNA της κορεάτικης εταιρείας που γνωρίσαμε στο νέο cee’d, αλλά και στο μικρότερο Picanto, που επίσης θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του στη Διεθνή Έκθεση της Γενεύης στις αρχές του επόμενου μήνα. Εν προκειμένω, σήμα κατατεθέν του νέου Rio, που πλέον εισέρχεται στην καρδιά της super mini κατηγορίας, είναι η χαρακτηριστική μάσκα και τα μακρόστενα φωτιστικά σώματα, που σε συνδυασμό με τις κυρτές επιφάνειες εμπρός και πίσω, δημιουργούν ένα αρκούντως αρμονικό και –τηρουμένων των αναλογιών- δυναμικό σύνολο. Η σημαντική ωστόσο είδηση όσον αφορά το αμάξωμα έρχεται από το γεγονός ότι από το 2012 και εξής, το 5θυρο Rio θα διατίθεται και σε 3θυρη έκδοση, η οποία θα διαθέτει πιο σπορτίφ χαρακτήρα.
 
Σύμφωνα με τα όσα η κορεάτικη εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα, το νέο Rio έχει μεγαλύτερο μεταξόνιο κατά 70 χλστ. σε σχέση με τον προκάτοχό του (2.570 χλστ.), ενώ επίσης διευρυμένο είναι τόσο το μήκος (+55 χλστ.) όσο και το πλάτος (+25 χλστ.). Αυξητικές τάσεις παρουσιάζει και ο χώρος φόρτωσης, που πλέον αγγίζει σε χωρητικότητα τα 292 λίτρα. Στα μηχανικά μέρη του νέου Rio, η Kia ανακοινώνει επίσημα πως η αντίστοιχη γκάμα κινητήρων θα απαρτίζεται από έναν διευρυμένο αριθμό συνόλων -βενζίνης και πετρελαίου- ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνεται ένας ντίζελ στα 1,1 λίτρα με ισχύ 70 ίππων και εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα της τάξης των μόλις 85 gr για κάθε χιλιόμετρο. Η πλέον σημαντική είδηση για την πλειοψηφία των Ελλήνων αγοραστών είναι εκείνη που αφορά στην προσθήκη –από το 2012 όμως- ενός ολοκαίνουργιου υπερτροφοδοτούμενου συνόλου, με άμεσο ψεκασμό και χωρητικότητα 1,2 λίτρων.
 

Όπως αναφέραμε και στην εισαγωγή της αναφοράς μας, η πλήρης αποκάλυψη του νέου Rio (σ.σ.: χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως η Kia δεν έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του εσωτερικού του…) θα πραγματοποιηθεί στην Έκθεση της Γενεύης, η οποία θα ανοίξει τις πύλες της στις αρχές Μαρτίου. Μείνετε συντονισμένοι λοιπόν. _Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ