X
Επικαιρότητα

Αποκάλυψη για τις νέες BMW X5 M / X6 M

Τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες των νέων Χ5 Μ και Χ6 Μ, αλλά και τα βασικά τεχνικά τους στοιχεία, έδωσε στη δημοσιότητα η BMW.

Τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες των νέων Χ5 Μ και Χ6 Μ, αλλά και τα βασικά τεχνικά τους στοιχεία, έδωσε στη δημοσιότητα η BMW, αναβαθμίζοντας με τον τρόπο αυτό ακόμα περισσότερο τη σπορτίφ γκάμα της σειράς «Μ». Κάτω από το εμπρός καπό των δύο αυτοκινήτων φιλοξενείται ένας ολοκαίνουργιος υπερτροφοδοτούμενος V8 κινητήρας (Twin Scroll Turbo), χωρητικότητας 4,4 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 555 ίππους/6.000 σ.α.λ. και ροπή της τάξης των 69,1 χλγμ., σταθερά από τις 1.500 έως και τις 5.650 σ.α.λ.!
Όπως είναι αναμενόμενο, οι επιδόσεις που προσφέρει το συγκεκριμένο σύνολο και στις δύο εκδόσεις είναι… συγκλονιστικές, με δεδομένο ασφαλώς τον τύπο των αμαξωμάτων τους. Ενδεικτικά, οι Βαυαροί ανακοινώνουν πως για την επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα απαιτούνται -ούτε λίγο ούτε πολύ- μόλις 4,7 δλ., με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.
Με την επιλογή ωστόσο του προαιρετικού πακέτου «M driver’s package», η τελική ταχύτητα των νέων X5 M/X6 M αγγίζει τα 275 χλμ./ώρα. Από εκεί και πέρα, ο νέος κινητήρας των Γερμανών συνεργάζεται μ’ ένα αναβαθμισμένο αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων, μεταφέροντας την κίνηση σε όλους τους τροχούς μέσω του γνωστού συστήματος xDrive.
Σχεδιαστικά, όπως είναι φυσικό, οι βασικές αλλαγές σε σχέση με τα πιο… ταπεινά αδέλφια της γκάμας αφορούν τους νέους και πιο τονισμένους προφυλακτήρες εμπρός και πίσω με τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, τα φαρδύτερα φτερά καθώς και τις πιο επιθετικές σε σχεδίαση ζάντες. _Χ.Α.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!