X
Επικαιρότητα

Αποκάλυψη για τη νέα Mercedes CLS

Λίγες μόλις μέρες πριν το επίσημο ντεμπούτο της στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού, η Mercedes δίνει στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες της νέας CLS αναζωπυρώνοντας τον ανταγωνισμό στην κατηγορία των τετράθυρων κουπέ αυτοκινήτων.

Λίγες μόλις μέρες πριν το επίσημο ντεμπούτο της στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού, η Mercedes δίνει στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες της νέας CLS αναζωπυρώνοντας τον ανταγωνισμό στην κατηγορία των τετράθυρων κουπέ αυτοκινήτων.
Πρόκειται για τη δεύτερη κατά σειρά γενιά του πολυτελούς μοντέλου της Mercedes, που με την παρουσία του ουσιαστικά… άνοιξε το δρόμο για τα αυτοκίνητα του είδους εν έτη 2003. Σήμερα, η ολοκαίνουργια πρόταση των Γερμανών από τη Στουτγάρδη προχωρά ένα βήμα πιο μπροστά ενισχύοντας ακόμα περισσότερο το σπορτίφ ταμπεραμέντο του μοντέλου. Κύριο χαρακτηριστικό της νέας CLS είναι η «έντονη» σχεδίαση της, με σημείο αναφοράς εδώ την προτεταμένη μάσκα, η οποία δεν αποτελεί ένα ενιαίο κομμάτι με το εμπρός τμήμα του αμαξώματος. Εμπνευσμένη στον τομέα της γενικότερης αισθητικής της από το πρωτότυπο μοντέλο Shooting Break concept, που είδαμε για πρώτη φορά στην πρόσφατη Έκθεση του Πεκίνου, η νέα CLS αποτελεί τον σχεδιαστικό -τρόπον τινά- φορέα των μελλοντικών δημιουργιών της Mercedes, βασιζόμενη στον τεχνικό τομέα σε μια μεταποιημένη εκδοχή του δαπέδου της γνωστής μας E-Class. Μακρύτερη σε μήκος, αλλά και πλατύτερη συγχρόνως, ξεχωρίζει με την πρώτη κιόλας ματιά για τα «στενά» πλευρικά της παράθυρα, το μακρύ –αλά SLS AMG- εμπρός καπό της, την έντονη κλίση της πίσω κολώνας, που σβήνει αρμονικά στον τρίτο πίσω όγκο του αμαξώματος, καθώς βέβαια και για τα εμπρός φωτιστικά της σώματα, που απαρτίζονται από 71 λαμπτήρες τεχνολογίας LED.

Στο εσωτερικό, η προσπάθεια των Γερμανών για κάτι το… διαφορετικό είναι εμφανής. Δίνοντας, όπως είναι αναμενόμενο, ιδιαίτερη έμφαση τόσο στον τομέα της απτής ποιότητας όσο και σε εκείνον του εξοπλισμού, η πολυτελής καμπίνα της νέας CLS διαθέτει ουκ ολίγες σπορτίφ πινελιές (βλ. ανασχεδιασμένη κονσόλα, τριάκτινο τιμόνι κοκ) φιλοξενώντας με περισσή άνεσης όπως και στο παρελθόν, τέσσερις ενήλικους επιβάτες. Στον τομέα των μηχανικών μερών, η γερμανική εταιρεία δεν έχει ακόμα αποκαλύψει τα κινητήρια σύνολα που θα κινούν τη νέα γενιά της CLS, ωστόσο βέβαιο θεωρείται ότι κάτω από το μακρύ καπό της θα φιλοξενούνται ο γνωστός, πλην όμως ανανεωμένος στα σημεία και οικονομικότερος κατά 24% σε κατανάλωση V6 βενζινοκινητήρας των 3,5 λίτρων, ο οποίος θα αποδίδει 306 ίππους, ένας «δί-τουρμπος» V8 με χωρητικότητα 4,7 λίτρων και ισχύ 429 ίππους, ενώ εν ευθέτω χρόνο στην κορυφή της γκάμας θα συναντάμε τη γνωστή και μη εξαιρετέα έκδοση AMG, με έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 5,5 λίτρων –επίσης V8- με ισχύ 536 ίππων.
Όπως είναι αντιληπτό, σε εμπορικό –και όχι μόνο επίπεδο- η νέα Mercedes CLS καλείται να αντιπαρατεθεί άμα τη εμφανίσει της στο αγοραστικό προσκήνιο με την ήδη καταξιωμένη Porsche Panamera, το επίσης νέο Audi A7 Sportback, καθώς βέβαια και με την επερχόμενη BMW Gran Coupe. _Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!