X
Επικαιρότητα

Αποκάλυψη για τη νέα Aston Martin Vulcan!

Βρήκαν τον μάστορά τους οι ούτως ή άλλως εκπληκτικές McLaren P1 GTR και LaFerrari FXX R;

Βρήκαν τον μάστορά τους οι ούτως ή άλλως εκπληκτικές McLaren P1 GTR και LaFerrari FXX R;

Extreme track racer! Αυτός είναι ο τίτλος που χαρακτηρίζει με τον πλέον ιδανικό τρόπο το βρετανικό αυτό δημιούργημα. Η νέα Vulkan είναι ένα απόλυτο hypercar, μια καθαρόαιμη κατασκευή της Aston Martin, που θα κατασκευαστεί σε μόλις 24 αντίτυπα προοριζόμενη, για όσους τυχερούς, αποκλειστικά για χρήση εντός πίστας. Κάτω από τις επιθετικές μεταλλικές επιφάνειές της «κρύβεται» επιμελώς μέρος από το ανθρακονημάτινο πλαίσιο της συλλεκτικής, επίσης, One-77, με την οποία μάλιστα μοιράζεται το ίδιο ακριβώς μεταξόνιο (2,791 μ.). Από εκεί και πέρα, την κίνηση παρέχει ο γνωστός 7λιτρος V12 ατμοσφαιρικός κινητήρας της βρετανικής εταιρείας, ο οποίος αποδίδει ειδικά για την περίσταση 800 ίππους. Η καθʼ όλα εντυπωσιακή αυτή ισχύς περνά στους πίσω τροχούς της Vulcan μέσω ενός 6τάχυτου σειριακού κιβωτίου της Xtrac, που βρίσκεται εγκατεστημένο στο πίσω μέρος του αμαξώματος για καλύτερη κατανομή του βάρους. Το μπλοκέ διαφορικό, ασφαλώς, είναι στάνταρ.

Στα υπόλοιπα μέρη, ξεχωρίζουν η νέα pushrod ανάρτηση, η οποία διαθέτει ρυθμιζόμενα αμορτισέρ (Dynamic Suspension Spool Valve-DSSV) και αντιστρεπτικές δοκούς. Επίσης, ο οδηγός μπορεί να ρυθμίσει επίσης την ευαισθησία του συστήματος αντιμπλοκαρίσματος των φρένων, καθώς και του traction control. Σε ότι αφορά στο σύστημα πέδησης, οι Βρετανοί επιστράτευσαν τις υπηρεσίες της εξειδικευμένης στο είδος Bremo, η οποία εξόπλισε την νέα Vulcan με κεραμικούς δίσκους διαμέτρου 380 και 360 χλστ. εμπρός και πίσω αντίστοιχα. Όσο για τα ελαστικά διαστάσεων 345/30 R19, τη λύση δίνει η γαλλική Michelin.

Ως είθισται, η Aston Martin θα προσφέρει ειδικά μαθήματα-σεμινάρια αγωνιστικής οδήγησης στους 24 τυχερούς ιδιοκτήτες της νέας Vulcan. Αξίζει να προσθέσουμε πως το ντεμπούτο του αυτοκινήτου, εν είδει επίδειξης, θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο του 24ωρου αγώνα αντοχής του Μαν τον προσεχή Ιούνιο._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!