X
Επικαιρότητα

Αποκάλυψη: Citroen Aircross concept

Πλήρης αποκάλυψη για το νέο και πολύ ενδιαφέρον concept της γαλλικής εταιρείας, που παρουσιάζεται στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Σαγκάης.

Πλήρης αποκάλυψη για το νέο και πολύ ενδιαφέρον concept της γαλλικής εταιρείας, που παρουσιάζεται στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Σαγκάης.

Η νέα δημιουργία της Citroen, για την οποία δεν υπάρχουν πληροφορίες αν θα εξελιχθεί σε μοντέλο παραγωγής, έχει μεγαλύτερες διαστάσεις από το C4 Cactus (μήκος 4.580 χλστ., πλάτος 2.100 χλστ., ύψος 1.800 χλστ.), ενώ πατά σε αλουμινένιους τροχούς διαστάσεων 22 ιντσών. Στον σχεδιασμό του αντλεί σημαντικό μέρος της έμπνευσής του από το προαναφερόμενο μοντέλο και από πλευράς μεγέθους μοιάζει να αποτελεί μια απάντηση στα Land Rover Discovery Sport και Hyundai Santa Fe.

Όσο για τον χαρακτήρα του, είναι plug-in hybrid, κατά τις επιταγές της σύγχρονης τεχνολογίας. Στο εμπρός μέρος του είναι τοποθετημένος ένας κινητήρας βενζίνης των 1.6 λίτρων και των 218 ίππων ισχύος, ενώ πίσω έχει εγκατασταθεί ένα ηλεκτρικό μοτέρ των 95 ίππων. Η γαλλική εταιρεία ανακοινώνει συνδυασμένη ισχύ 313 ίππων, η οποία μπορεί να επιταχύνει το Aircross concept από στάση έως τα 100 χιλιόμετρα την ώρα σε 4,5 δευτερόλεπτα. Από πλευράς κατανάλωσης σε καύσιμο, η τιμή των 1,7 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα είναι σίγουρα εντυπωσιακή, με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα να ανέρχονται σε μόλις 39 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο. Χρησιμοποιώντας μόνο την ηλεκτρική του ενέργεια μπορεί να κινηθεί αυτόνομα για 50 χιλιόμετρα, με τον χρόνο της πλήρους φόρτισής του να βρίσκεται στις 3,5 ώρες.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!