top icon
Επικαιρότητα

Από τη Γη στη Σελήνη και πίσω με μια Mercedes G-Class!

Ή αλλιώς, 850.000 σκληρά χιλιόμετρα σε 215 χώρες της υφηλίου, πίσω από το τιμόνι μιας Mercedes-Benz 300GD του 1988!

Ή αλλιώς, 850.000 σκληρά χιλιόμετρα σε 215 χώρες της υφηλίου, πίσω από το τιμόνι μιας Mercedes-Benz 300GD του 1988!

Το όλο… ανδραγάθημα ξεκίνησε για τον 77χρονο πλέον Gunther Holtorf το 1988, όταν και αγόρασε την ολοκαίνουργια Mercedes-Benz 300GD με στόχο να επισκεφτεί, μαζί με τις εκάστοτε συντρόφους του(!), όσο τον δυνατόν περισσότερες χώρες της υφηλίου. Το μακρύ, όπως απεδείχθη, αυτό ταξίδι, το οποίο διήρκησε, ούτε λίγο ούτε πολύ, 26 ολόκληρα χρόνια, ολοκληρώθηκε σήμερα με το κοντέρ του «σκληροτράχηλου» αυτοκινήτου του αεικίνητου Gunther Holtorf, το οποίο απέκτησε το παρατσούκλι «Otto», να δείχνει πλέον 850.000 χλμ. Με άλλα λόγια, όση είναι η απόσταση της Γης από τη Σελήνη… επί δύο! Παρά το γεγονός πως σήμερα πολλά είναι τα… εν ζωή αυτοκίνητα που έχουν ξεπεράσει το συγκεκριμένο όριο χιλιομέτρων, ελάχιστα όμως έχουν καταφέρει να αντέξουν τις κακουχίες που υπέστη η συγκεκριμένη G-Class διερχόμενη από 215 χώρες του κόσμου χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα απολύτως μηχανικό πρόβλημα. Τόσο με τον κινητήρα της, όσο και συνολικά με το σύστημα μετάδοσης.

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο ιδιοκτήτης της, από το σύνολο των χιλιομέτρων αυτών, σχεδόν τα 250.000 πραγματοποιήθηκαν εκτός της ασφάλτου και, μάλιστα, με βάρος που ξεπερνούσε κατά 500 περίπου κιλά το μέγιστο επιτρεπόμενο! Σύμφωνα με την Mercedes, η καταπόνηση που δέχτηκαν συγκεκριμένα τμήματα του αυτοκινήτου (βλ. ανάρτηση, πλαίσιο κτλ.) κατά τη διάρκεια των 850.000 αυτών χιλιομέτρων, ισοδυναμεί με εκείνη που δέχεται ένα «συνηθισμένο» G-Class που χρησιμοποιείται από τον ιδιοκτήτη της επί ευρωπαϊκού εδάφους ύστερα από χρήση 2.500.000 χλμ.

Ο Gunther Holtorf, που δικαίως κατέκτησε μια θέση στ Βιβλίο Γκίνες, παρέδωσε τα κλειδιά του αυτοκινήτου του στην μαμά εταιρεία (και συγκεκριμένα στον Πρόεδρο της, Dieter Zetsche) η οποία και θα το τοποθετήσει από τις 21 Οκτωβρίου θα στο μουσείο της. Αξίζει να προσθέσουμε κλείνοντας πως φέτος η G-Class γιορτάζει τα 35ά γενέθλιά της._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ