top icon
Επικαιρότητα

Απεργούν οι εργαζόμενοι της Hyundai στη Ν. Κορέα

Οι εργαζόμενοι της Hyundai στη Ν. Κορέα αποφάσισαν χθες να προβούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις μετά τις αδιέξοδες συνομιλίες με την εργοδοσία για τον καθορισμό των μισθών τους, προσθέτοντας έτσι περεταίρω δεινά στην κορεάτικη φίρμα που προσπαθεί εν μέσω πτώσης της κερδοφορίας της να βρει λύσεις απέναντι στους εισαγωγικούς δασμούς που θα επιβάλλουν οι ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των εκπροσώπων των εργαζομένων, οι οποίοι ανέρχονται στη Ν. Κορέα σε 44.782, πάνω από τα δύο τρία ψήφισαν υπέρ των απεργιακών κινητοποιήσεων, οι οποίες θα ξεκινήσουν στις 10 Ιουλίου, μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων με την εργοδοσία αναφορικά με τον καθορισμό του ύψους των αμοιβών τους.

«Δεν μπορέσαμε να περιορίσουμε τις διαφορές που μας χωρίζουν σε βασικά ζητήματα, καθιστώντας δύσκολη την επίτευξη μιας προκαταρκτικής μισθολογικής συμφωνίας», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση των εκπροσώπων των εργαζομένων.

Για το 2018, η ένωση των εργαζομένων απαιτεί αύξηση της τάξης του 5,3% του βασικού μηνιαίου μισθού, αίτημα που υπολείπεται του περσινού, το οποίο άγγιζε το 7%. (σ.σ.: αξίζει να επισημάνουμε πως για το 2017 ο πληθωρισμός στη χώρα δεν ξεπέρασε το 1,9%.). Την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι ζητούν από τη διοίκηση της Hyundai να τους αποδοθεί μέρισμα που αντιστοιχεί στο 30% των περσινών καθαρών κερδών της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Τα ως άνω αιτήματα των εργαζομένων έρχονται σε μία περίοδο που η αυτοκινητοβιομηχανία της Ν. Κορέας αντιμετωπίζει δυσμενείς εξελίξεις. Για παράδειγμα, η παραγωγή οχημάτων της χώρας μειώθηκε κατά 3%, στις 41,15 εκ. μονάδες, το 2017, επίδοση που είναι η χαμηλότερη μετά την παγκόσμια οικονομική ύφεση του 2009. Την ίδια στιγμή, τα καθαρά κέρδη της Hyundai Motor κατά το πρώτο ημερολογιακό τρίμηνο του 2018 μειώθηκαν στο ήμισυ εξαιτίας των «αδύναμων» πωλήσεων της εταιρείας στις ΗΠΑ, αγγίζοντας έτσι τα χαμηλότερα επίπεδα στην εν λόγω περίοδο εδώ και έξι χρόνια._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ