top icon
Επικαιρότητα

Αναβίωση της Ford Mustang Bullitt

Η Ford αποφάσισε να επαναφέρει στην… ενεργό δράση το θρυλικό πράσινο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Στιβ Μακ Κουίν στους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο, στην ταινία «Μπούλιτ». Η περιορισμένη έκδοση θα ονομάζεται Mustang Bullitt, και θα κυκλοφορήσει στις αγορές των ΗΠΑ και του Καναδά με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ετών από την κυκλοφορία της αστυνομικής περιπέτειας στις σκοτεινές αίθουσες. Η Bullitt θα παραχθεί σε 7.700 μονάδες και θα πωλείται από τις αρχές του 2008 στην ενδεικτική τιμή των 31.000 δολαρίων.

Κάτω από το καπό βρυχάται ο ίδιος V8 κινητήρας που υπάρχει και στη GT, που συνεργάζεται με κιβώτιο 5 σχέσεων. Η απόδοση έχει ανέβει πάντως στους 315 ίππους (από 300) και η μέγιστη ροπή στα 44,9 kgm. Λόγω της αυξημένης ιπποδύναμης και ροπής, οι μηχανικοί της Ford επενέβησαν στην ανάρτηση αλλά και τα φρένα της Bullitt. Η τελική ταχύτητα φθάνει τα 243 km/h ενώ για την επιτάχυνση 0-100 km/h εκτιμάται ότι απαιτούνται περίπου 5’’.

Οι λεπτομέρειες στην εξωτερική εμφάνιση του αυτοκινήτου αλλά και η λιτή εικόνα του εσωτερικού παραπέμπουν στην «κινηματογραφική» Mustang, όπως άλλωστε και η γνώριμη απόχρωση του πράσινου. Η Bullitt θα μπορεί πάντως να παραγγελθεί και σε μαύρο χρώμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ