X
Επικαιρότητα

Αναβίωση για το Renault 5;

Πληθαίνουν οι πληροφορίες που θέλουν τη γαλλική εταιρεία να έχει ήδη στα σκαριά το μοντέλο που θα αναβιώσει το θρυλικό Renault 5.

Πληθαίνουν οι πληροφορίες που θέλουν τη γαλλική εταιρεία να έχει ήδη στα σκαριά το μοντέλο που θα αναβιώσει το θρυλικό Renault 5.

Η καθʼ όλα σημαντική εμπορική επιτυχία που τα τελευταία χρόνια έχουν σημειώσει σύγχρονα μοντέλα που προέρχονται από το… παρελθόν, όπως τα Mini και Fiat 500, φαίνεται να αποτελεί ένα ακόμα εφαλτήριο για τους «ανήσυχους» Γάλλους της Renault, οι οποίοι φαίνεται να μελετούν πλέον σοβαρά το ενδεχόμενο να «ρίξουν» στη διεθνή αγορά το σύγχρονο «5άρι». Το νέο Renault 5, το οποίο στρατηγικά θα τοποθετείται «δίπλα» από το Clio, όντας συγχρόνως ένα σκαλί πιο πάνω σε σχέση με το Twingo, θα βασίζεται, όπως σας είχαμε προϊδεάσει σε πρόσφατη ανάρτησή μας (κάντε κλικ εδώ), σε μια σειρά καινοτομιών που είδαμε στο πρωτότυπο Value Up. Θα ζυγίζει, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, λίγο παραπάνω από 800 κιλά, θα εκπέμπει λιγότερα από 100 gr διοξειδίου του άνθρακα για κάθε χλμ. και περί τα 45 gr στην υβριδική του εκδοχή, αμφότερες υιοθετώντας ένα σύστημα μετάδοσης που θα αποτελείται από ένα «βασικό» χειροκίνητο κιβώτιο. Σύμφωνα με όσα έχουν ήδη διαρρεύσει, κάτω από το καπό του συναντάμε έναν 3κύλινδρο 1.000αρη βενζινοκινητήρα, ενώ το συνολικό μήκος του αμαξώματος δεν υπερβαίνει τα 3,8 μ.

Στις καινοτομίες του νέου Renaut 5 περιλαμβάνονται τo πλήρως ψηφιακό ταμπλό του, το οποίο αποτελείται από δύο οθόνες LCD διαμέτρου 7 ιντσών, μία στη θέση του κλασσικού πίνακα οργάνων και μια δεξιά του, ακριβώς δίπλα στο τιμόνι. Επιπρόσθετα, στο εσωτερικό είναι πολύ πιθανό να συναντάμε δύο ακόμα οθόνες διαμέτρου 15,9 ιντσών. Μέσω των οθονών αυτών, οι επιβάτες θα μπορούν να ελέγχουν πλήρως όλες τις λειτουργίες του οχήματος, να παρακολουθούν ταινίες ή video μέσω του διαδικτύου, ενώ ένα ειδικό ηλεκτρονικό… φίλτρο θα εμποδίζει τον οδηγό από το να παρακολουθεί το περιεχόμενο που προβάλλεται σε αυτές! 

Σχεδιαστικά, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το νέο Renault 5 θα χαρακτηρίζεται από τους ιδιαίτερα συμπαγείς προβόλους του και τα μεγάλα σε μέγεθος φωτιστικά σώματα._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!