top icon
Επικαιρότητα

Αναβίωση για την ιταλική De Tomaso!

Επτά χρόνια μετά τη χρεοκοπία της, η De Tomaso αναβιώνει από τις στάχτες της παρουσιάζοντας στην επερχόμενη Έκθεση της Γενεύης ένα ενδιαφέρον crossover μοντέλο.

Επτά χρόνια μετά τη χρεοκοπία της, η De Tomaso αναβιώνει από τις στάχτες της παρουσιάζοντας στην επερχόμενη Έκθεση της Γενεύης ένα ενδιαφέρον crossover μοντέλο. 
 
Όλα άρχισαν το 2005, όταν ο Gian Mario Rossignolo, πρώην στέλεχος του Γκρουπ Fiat, αγόρασε τα δικαιώματα της χρεοκοπημένης, από το 2004, De Tomaso. Έκτοτε, ο δραστήριος Ιταλών πασχίζει ώστε να επαναφέρει στο αυτοκινητικό προσκήνιο την πάλαι ποτέ διάσημη ιταλική μάρκα. Και όπως όλα δείχνουν, τα κατάφερε. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες και τις… διαρροές που έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας μέσω του διαδικτύου, η εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει σε λίγες μόλις μέρες, με αφορμή την Έκθεση της Γενεύης, ένα εντελώς νέο αυτοκίνητο, το οποίο θα φέρει την ονομασία SLC.
 
Το νέο Sport Luxury Car της De Tomaso θα κινείται σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία από δύο βενζινοκινητήρες, έναν V6 με απόδοση 300 ίππων και έναν V8 με ισχύ 550 ίππους, ενώ στα σχέδια των δημιουργών του είναι και η διάθεση μιας έκδοσης ντίζελ. Το αυτοκίνητο θα ανήκει στην κατηγορία των crossover οχημάτων θυμίζοντας σχεδιαστικά… κάτι από BMW 5 GT. Όπως και να έχει, η νέα SLC, που προς το παρόν βρίσκεται στο στάδιο του πρωτοτύπου, έχει σχεδιαστεί από τον οίκο Pininfarina. Η κατασκευή του μάλιστα θα γίνει σε ένα από τα πρώην εργοστάσια του τελευταίου, που βρίσκεται στην περιοχή του Τορίνο, με στόχο η ετήσια παραγωγή του να ανέλθει σε 3.000 μονάδες ετησίως. Στα πλάνα της αναγεννημένης, όπως όλα δείχνουν, εταιρείας, είναι η εξέλιξη δύο ακόμα νέων μοντέλων… αγνώστων όμως λοιπών στοιχείων.
 
Η νέα De Tomaso SLC, ή όπως αλλιώς τελικά ονομαστεί, θα ξεκινήσει να παράγεται μέσα στο 2012. Κλείνοντας, αξίζει να προσθέσουμε πως το συνολικό κόστος εξέλιξης ή, αλλιώς, η συνολική επένδυση που απαιτείται ώστε τα ευοδωθούν τελικά τα πλάνα του Gian Mario Rossignolo αναφορικά με την αναβίωση της θρυλικής ιταλικής εταιρείες ανέρχεται σύμφωνα με έγκυρες εκτιμήσεις στα 115 και πλέον εκατομμύρια ευρώ. _Χ.Α. 

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ