top icon
Επικαιρότητα

Αναβίωση για λίγους για την Jaguar Lightweight E-Type!

Οι Βρετανοί θα κατασκευάσουν μόλις έξι αντίτυπα της θρυλικής E-Type Lightweight ολοκληρώνοντας μια προσπάθεια που ξεκίνησε αλλά δεν ολοκληρώθηκε πλήρως το 1963.

Οι Βρετανοί θα κατασκευάσουν μόλις έξι αντίτυπα της θρυλικής E-TypeLightweight ολοκληρώνοντας μια προσπάθεια που ξεκίνησε αλλά δεν ολοκληρώθηκε πλήρως το 1963.

Σε μια προσπάθεια να ολοκληρωθεί ο «κύκλος ζωής» του θρυλικού της μοντέλου, το οποίο παρήχθη το μακρινό 1963 σε μόλις 12 αντί για 18 αντίτυπα που ήταν αρχικά προγραμματισμένο, το εξειδικευμένο «παράρτημα» JaguarHeritage της βρετανικής εταιρείας πρόκειται να μας παρουσιάσει σε λίγες μέρες από σήμερα στο Pebble Beach των ΗΠΑ την πρώτη από τις έξι μόλις Lightweight E-Type που αναμένεται να κατασκευάσει συνολικά μέσα στους προσεχείς μήνες. Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, τα λιγοστά αυτά… διαμάντια θα αποτελέσουν ακριβή αντίγραφα της πρωτότυπης έκδοσης, η οποία κατασκευάστηκε την εποχή εκείνη αποκλειστικά για αγωνιστική χρήση. Ως εκ τούτου, χάρη στις εξειδικευμένες γνώσεις και τεχνικές του ειδικού αυτού «τμήματος» της Jaguar, οι «σημερινές» Lightweight E-Typeθα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος σε ιστορικά ράλλυ.

Σημείο αναφοράς του μοντέλου αποτελεί ασφαλώς το αλουμινένιο πλαίσιό του (εξ ου και η ονομασία Lightweight), το οποίο εξοικονομεί πάνω από 110 κιλά σε σχέση με τις «απλές» E-Type της εποχής. Σε ότι αφορά στις τεχνικές της περγαμηνές αξίζει να σταθούμε τόσο στις αναρτήσεις, μιας και η καθαρόαιμη αυτή Jaguar υιοθετεί τη λύση των ψαλιδιών τόσο εμπρός όσο και πίσω, όσο ασφαλώς και στον κινητήρα της, ο οποίος είναι 6κύλινδρος σε σειρά (με καρμπυρατέρ ασφαλώς!), με χωρητικότητα 3,8 λίτρων και ισχύ 380 ίππων. Το κιβώτιο ταχυτήτων δε είναι μηχανικό, με 4 μόλις σχέσεις.

Για την απόκτησή της, οι μόλις έξι τυχεροί ιδιοκτήτες-συλλέκτες της «νέας» Jaguar Lightweight E-Typeθα χρειαστεί να καταβάλουν ένα αντίτιμο που θα υπερβαίνει, σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις, το 1 εκ. βρετανικές λίρες._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ