X
Επικαιρότητα

Ανανέωση για τη Mercedes C-Class

Οι ιθύνοντες της εταιρείας από τη Στουτγάρδη προχωρούν στην ανανέωση του μεσαίου τους μοντέλου επανατοποθετώντας το δυναμικά απέναντι στον υπόλοιπο γερμανικό ανταγωνισμό.

Οι ιθύνοντες της εταιρείας από τη Στουτγάρδη προχωρούν στην ανανέωση του μεσαίου τους μοντέλου επανατοποθετώντας το δυναμικά απέναντι στον υπόλοιπο γερμανικό ανταγωνισμό.
Η στιγμή για την επίσημη αποκάλυψη της ανανεωμένης C-Class πλησιάζει, με τους Γερμανούς μάλιστα να σχεδιάζουν ένα ακόμα «χτύπημα» παρουσιάζοντας λίαν συντόμως και την έκδοση coupe. Μέχρι τότε όμως, οι έως τώρα πληροφορίες –και επίσημες φωτογραφίες ασφαλώς- περιορίζονται στην τετράθυρη, αλλά και την στείσον βάγκον εκδοχή του μοντέλου. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα, η νέα C-Class θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο της την προσεχή άνοιξη. Το πολυτελές μοντέλο της Mercedes διαθέτει αρκετές αλλαγές στην εσωτερική και εξωτερική της σχεδίαση (νέα υλικά, οθόνη πολλαπλών ενδείξεων, νέα φώτα τεχνολογίας LED στις πλούσιες εκδόσεις, πιο τονισμένη γρίλια και ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και αλουμινένιο καπό). Συν τοις άλλοις, όπως πληροφορούμαστε, το αυτοκίνητο θα διαθέτει περισσότερες από 2.000 αλλαγές σε όλους τους επιμέρους τομείς συμπεριλαμβανομένων και εκείνων στα μηχανικά μέρη. Ενδεικτικά, στη γκάμα των αυτόματων εκδόσεων της σειράς θα συμπεριλαμβάνεται και εκείνη με το ανανεωμένο 7G Tronic Plus κιβώτιο, ενώ η απόδοση των κινητήρων που θα φιλοξενούνται κάτω από το καπό θα ξεκινά από τους 156 ίππους (4κύλινδος 1,8 με turbo) και θα καταλήγει στους 306 (ατμοσφαιρικός 3,5 V6) όσον αφορά τα μηχανικά σύνολα βενζίνης και τους 136 και 204 ίππους αντίστοιχα (4κύλινδροι 2,2 λίτρων) σε ότι αφορά τους πετρελαιοκινητήρες. Φυσικά, όλα τα μηχανικά σύνολα, που πλέον ανήκουν στη γενιά BlueEfficiency, θα φέρουν όλες τις τελευταίες τεχνολογικές εφαρμογές που συμβάλουν στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου, όπως το σύστημα ECO (Start/Stop), σε ποσοστό που θα αγγίζει έως και το 31%. Ασφαλώς, η νέα C-Class θα διαθέτει και όλα τα τεχνολογικά «καλούδια» που σχετίζονται με την ασφάλεια και την άνεση των επιβατών, όπως είναι για παράδειγμα τα Adaptive Highbeam Assist, Lane Keeping Assist, Distronic Plus και Blind Spot Assist. _X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!