top icon
Επικαιρότητα

Ανανέωση για τα Ford C-MAX και Grand C-MAX

Η Ford αποκάλυψε τα νέα C-MAX και Grand C-MAX με νέο εξωτερικό σχεδιασμό, αναβαθμισμένες λύσεις αποθήκευσης και σημαντικές βελτιώσεις στην απόδοση καυσίμου και τις εκπομπές CΟ2.

Η Ford αποκάλυψε τα νέα CMAX και Grand CMAX με νέο εξωτερικό σχεδιασμό, αναβαθμισμένες λύσεις αποθήκευσης και σημαντικές βελτιώσεις στην απόδοση καυσίμου και τις εκπομπές CΟ2.

 

Το πενταθέσιο CMAX και το επταθέσιο Grand CMAX θα προσφέρουν επίσης ανώτερα επίπεδα άνεσης και λειτουργικής ποιότητας, όταν κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη, στις αρχές του 2015. Τα μοντέλα θα λανσάρουν προηγμένες τεχνολογίες όπως το σύστημα συνδεσιμότητας Ford SYNC 2 μέσω φωνητικής ενεργοποίησης. Η οικογένεια CMAX θα εφοδιάζεται για πρώτη φορά με το νέο βενζινοκινητήρα 1.5 EcoBoost της Ford και τον 1.5 TDCi ECOnetic diesel 105 PS με εκτιμώμενες εκπομπές CΟ2 99 g/km στο πενταθέσιο CMAX. Η Ford λανσάρισε για πρώτη φορά το CMAX το 2003 και από τότε έχει πουλήσει πάνω από 1,2 εκατομμύρια οχήματα στην Ευρώπη. Τώρα, στην τρίτη γενιά του, το CMAX διεκδικεί πάνω από το 12% επί του συνόλου πωλήσεων μοντέλων MAV στην Ευρώπη μέχρι στιγμής φέτος.


Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν όπως και πριν μεταξύ του πενταθέσιου
CMAX ή του επταθέσιου Grand CMAX, που περιλαμβάνει καινοτόμες συρόμενες πίσω πόρτες και σχεδίαση καθισμάτων με δυνατότητα ελεύθερης διέλευσης για μεγαλύτερη άνεση, ευρυχωρία, ευελιξία. Η οικογένεια CMAX έχει ανανεωθεί αισθητικά σύμφωνα με την παγκόσμια σχεδιαστική γλώσσα One Ford και διατίθεται σε νέες εξωτερικές αποχρώσεις όπως η Red Rush και η μοντέρνα καφέ-γκρι Caribou.Το εμπρός τμήμα γίνεται ισχυρότερο και πιο αεροδυναμικό ενώ φιλοξενεί τη χαρακτηριστική ανάστροφη τραπεζοειδή μάσκα Ford. Τα μπεκ του συστήματος πλύσης κρύβονται στη βάση του παρμπρίζ ολοκληρώνοντας την καθαρότερη εμφάνιση του ανασχεδιασμένου καπό. Το εσωτερικό των νέων FordCMAX και Grand CMAX περιλαμβάνει σχεδιαστικές βελτιώσεις σύμφωνα με υποδείξεις των πελατών που έχουν ήδη υιοθετηθεί στο νέο Focus. Η διάταξη είναι πιο φιλική προς το χρήστη με λιγότερα χειριστήρια και διακόπτες.


Η ανασχεδιασμένη κεντρική κονσόλα προσφέρει περισσότερο χώρο και ενσωματώνει συρόμενο υποβραχιόνιο. Η νέα ρυθμιζόμενη κονσόλα χωράει διάφορα μπουκάλια και ποτήρια και μπορεί να μεταφέρει ταυτόχρονα ένα μπουκάλι νερού 1
L και ένα 0,4L, ενώ το περιστρεφόμενο ντουλαπάκι διευκολύνει την πρόσβαση στα αποθηκευμένα αντικείμενα. Ο βαθύτερος αποθηκευτικός χώρος βελτιώνει σημαντικά τη χωρητικότητα στο πάνω τμήμα του ταμπλό, ενώ περιλαμβάνει νέα θύρα USB για σύνδεση και φόρτιση κινητών συσκευών. Νέα στο CMAX είναι η τεχνολογία Adaptive Cruise Control της Ford που επιτρέπει στους οδηγούς να διατηρούν μία προκαθορισμένη ταχύτητα από το προπορευόμενο όχημα ακόμα και όταν αυτό κινείται πιο αργά από την ταχύτητα του ταξιδιού (cruise speed). Σε περιπτώσεις που το Adaptive Cruise Control δεν είναι ενεργό, η λειτουργία Distance Indication δίνει τη δυνατότητα στους οδηγούς να ρυθμίσουν την επιθυμητή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. Εάν ο οδηγός πλησιάσει, το σύστημα εκδίδει μία οπτική προειδοποίηση τριών σταδίων στο ταμπλό – κατά σειρά γκρι, κίτρινη, κόκκινη.


Η νέα γκάμα κινητήρων της οικογένειας
CMAX επεκτείνεται με το νέο, αποδοτικό βενζινοκινητήρα 1.5 EcoBoost της Ford σε εκδόσεις 150 PS και 182 PS. Επίσης θα διατίθεται με το νέο 1.5 TDCi diesel, που αποδίδει 95 PS ή 120 PS, και μία νέα έκδοση ECOnetic με εκτιμώμενες εκπομπές CO2 99 g/km στο πενταθέσιο CMAX. Η οικογένεια CMAX θα εξακολουθήσει να προσφέρεται με τις εκδόσεις 100 PS και 125 PS του βενζινοκινητήρα 1.0 EcoBoost.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ