top icon
Επικαιρότητα

Ανανεωμένο Αudi Q3

Το παρών στο Ντιτρόιτ δίνει το ανανεωμένο Audi Q3, φυσικά με τεχνικές προδιαγραφές διαφορετικές από εκείνες της ευρωπαϊκής αγοράς.

Το παρών στο Ντιτρόιτ δίνει το ανανεωμένο Audi Q3, φυσικά με τεχνικές προδιαγραφές διαφορετικές από εκείνες της ευρωπαϊκής αγοράς.

 

Βασικός κινητήρας του αυτοκινήτου στις ΗΠΑ είναι ο 4κύλινδρος 2.0 TFSI, με ισχύ 200 ίππων και 28,5 κιλά ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με το 6τάχυτο κιβώτιο Tiptronic της γερμανικής εταιρείας. Γενικότερα, το facelift του Q3 χαρακτηρίζει η αλλαγή της μάσκας και των φωτιστικών σωμάτων (στο βασικό εξοπλισμό πλέον η τεχνολογία Xenon & LED και τα φώτα ημέρας). Αντίστοιχες διαφοροποιήσεις έχουν και τα πίσω φώτα. Τέλος, νέες ρυθμίσεις ισχύουν στις αναρτήσεις, ώστε να βελτιωθεί η άνεση, αλλά και να μειωθούν οι κλίσεις του αμαξώματος στις στροφές.

Τα νέα Audi Q3 και RS Q3 ανανεώθηκαν αισθητικά και περιλαμβάνουν μία σειρά από βελτιώσεις στα μηχανικά τους μέρη. Όλοι οι κινητήρες (τρεις βενζίνης και τρεις ντίζελ) είναι προδιαγραφών Euro 6 με τις εκπομπές ρύπων CO2 να έχουν μειωθεί έως και 17%. Επίσης είναι υπερτροφοδοτούμενοι, άμεσου ψεκασμού με κυβισμούς από 1,4 (120 PS) έως 2,0 λίτρα (220 PS). Νέες ρυθμίσεις έχουν γίνει στις αναρτήσεις ωστε να βελτιωθεί η άνεση αλλά και να μειωθούν οι κλίσεις του αμαξώματος στις στροφές. Μέσω του διακόπτη Audi Drive Select ο οδηγός μπορεί να προσαρμόσει λειτουργίες του αυτοκινήτου (πχ. την απόσβεση των αμορτισέρ) στις οδηγικές… ανάγκες του. Βασική σχεδιαστική αλλαγή είναι η μάσκα στο εμπρός μέρος, τα φωτιστικά σώματα (περιλαμβάνουν στάνταρντ την τεχνολογία Xenon & LED στα φώτα ημέρας). Ως έξτρα είναι διαθέσιμα τα LED φώτα πορείας. Αντίστοιχες αλλαγές έχουν γίνει και στα πίσω φώτα. Οι πωλήσεις του ανανεωμένου Q3, που κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Martorell της Ισπανίας, θα ξεκινήσουν το Φεβρουάριο του 2015.

Το RS Q3 είναι πλέον πιο δυνατό. Η ισχύς του κινητήρα των 2,5 λίτρων έχει ανέβει στους 340 ίππους (450 Nm) και είναι επίσης προδιαγραφών Euro 6. Τα 100 χλμ./ώρα έρχονται από στάση σε 4,8 δλ. και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ