top icon
Επικαιρότητα

Ανανεωμένα Seat Leon και Altea

Με μικρές εξωτερικές αλλαγές αλλά νέους κινητήρες και ηλεκτρονικά, αναμένεται να κάνουν ντεμπούτο στη Γενεύη.

Περίπου τρεις εβδομάδες πριν από την επίσημη πρεμιέρα τους στην έκθεση της Γενεύης, η Seat έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα στοιχεία και φωτογραφίες των ανανεωμένων Leon και Altea/ Altea XL. Αυτά χαρακτηρίζονται από μικρές σχεδιαστικές διαφοροποιήσεις αλλά και αλλαγές στη γκάμα των κινητήρων.
 
Ξεκινώντας από το Leon, οι εξωτερικές αλλαγές του περιορίζονται μπροστά στον επανασχεδιασμένο προφυλακτήρα, στα φωτιστικά σώματα και στο μικρότερο λογότυπο στη μάσκα ενώ, πηγαίνοντας προς τα πίσω, συναντάμε νέους πλευρικούς καθρέφτες και ένα ελαφρά μεγαλύτερο πίσω παρμπρίζ. Αντίστοιχα, στο εσωτερικό υπήρξαν επεμβάσεις στον πίνακα των οργάνων και στην κεντρική κονσόλα, ενώ προστέθηκαν νέες επενδύσεις. 
 
Σε ό,τι αφορά τη γκάμα των κινητήρων, περιλαμβάνει πλέον ένα 2.0 TSI σύνολο 211 ίππων, καθώς και ένα 2.0 TDI 170 ίππων. Προαιρετικά προσφέρεται και το DSG κιβώτιο διπλού συμπλέκτη του ομίλου, επτά σχέσεων, το οποίο συνδυάζεται και με την έκδοση 1.8 TSI των 160 ίππων.
 
Οι τεχνικοί της Seat υπόσχονται αναβαθμισμένη οδική συμπεριφορά, χάρη στην προσθήκη του συστήματος XDS που, σε συνεργασία με το ESP, δρα σαν μπλοκέ διαφορικό. Στη γκάμα πάντως των νέων συστημάτων του αυτοκινήτου περιλαμβάνονται το Hill Hold Control, κατευθυνόμενα φώτα Xenon (AFS), φώτα ημέρας, ένας νέος κλιματισμός, ηχοσύστημα, καθώς και κάμερα οπισθοπορείας, σε συνδυασμό με το νέο σύστημα πλοήγησης.
 
Αντίστοιχη γκάμα κινητήρων και, σε γενικές γραμμές εξοπλισμό, φέρουν και τα Altea/ Altea XL. Αξίζει μάλιστα να αναφερθεί ότι από εδώ και πέρα όλες οι εκδόσεις των μοντέλων, ανεξαρτήτως επιπέδου εξοπλισμού, θα προσφέρονται με στάνταρ το ESP. Τα ανανεωμένα Leon και Altea αναμένεται να λανσαριστούν στην Ελληνική αγορά τον προσεχή Ιούνιο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ