X
Επικαιρότητα

Αναλυτικά οι κινητήρες του νέου Opel Corsa

Η γερμανική εταιρεία ανοίγει πλήρως τα χαρτιά της αναφορικά με τους κινητήρες που θα φιλοξενούνται κάτω από το καπό του νέου Opel Corsa.

Η γερμανική εταιρεία ανοίγει πλήρως τα χαρτιά της αναφορικά με τους κινητήρες που θα φιλοξενούνται κάτω από το καπό του νέου Opel Corsa.

Υπενθυμίζουμε πως το ντεμπούτο του νέου γερμανικού σούπερ μίνι αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε έναν περίπου μήνα από σήμερα, στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού, όπου, αν μη τι άλλο, η Opel προσδοκά να τραβήξει τα βλέμματα. Με συνολικό μήκος αμαξώματος μόλις 4,02 μ. το νέο Corsa θα κινείται από έναν 1.000άρη κινητήρα της γενιάς Ecotec, με 3 κυλίνδρους, σύστημα άμεσου ψεκασμού και τούρμπο, ο οποίος θα πληροί τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6 και θα είναι διαθέσιμος σε δύο εκδόσεις, με ισχύ 90 ή 115 ίππων. Αμφότερες θα αποδίδουν ροπή 170 Nm, μόλις από τις 1.800 σ.α.λ., σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία. Ενδεικτικό των απαιτήσεών του σε καύσιμο, αποτελεί η μέση εργοστασιακή κατανάλωση των μόλις 4,3 λίτ./100 που αφορούν την 3θυρη έκδοση του μοντέλου με τον 1.000άρη Ecotec των 90 ίππων. Από εκεί και πέρα, η γκάμα των κινητήρων βενζίνης του μοντέλου ενισχύθηκε από έναν νέο 1.400άρη κινητήρα, υπερτροφοδοτούμενο ασφαλώς, ο οποίος αποδίδει 100 ίππους και ροπή 200 Nm, ενώ διαθέσιμα είναι και τα καταξιωμένα ατμοσφαιρικά μηχανικά σύνολα των 1,2 και 1,4 λίτρων της εταιρείας, τα οποία αποδίδουν αντίστοιχα 70 και 90 ίππους.

Για τους οπαδούς των πετρελαιοκίνητων προτάσεων του είδους, η Opel προσφέρει τον ανανεωμένο 1,3 CDTi, σε δύο… παραλλαγές του, με ισχύ 75 και 95 ίππων, οι οποίοι συνδυάζονται με σύστημα Start&Stop. Σύμφωνα με την εταιρεία, η έκδοση των 95 ίππων, συνδυαζόμενη με μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων, εκπέμπει μόλις 89 γρ. διοξειδίου του άνθρακα για κάθε χιλιόμετρο κίνησης καταναλώνοντας, την ίδια στιγμή, κατά μέσο όρο 3,2 λιτ./χλμ. Σε ότι αφορά το σύστημα μετάδοσης, η Opel ανακοινώνει πως ο νέος της 1.000άρης θα συνεργάζεται με ένα επίσης νέο 6τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ διαθέσιμη θα είναι και μια αναβαθμισμένη εκδοχή του αυτόματου κιβωτίου 6 σχέσεων Easytronic της εταιρείας._X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!