X
Επικαιρότητα

Αλλάζει η φορολογία, αν κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε τις προθέσεις του για μεγάλες αλλαγές στη φορολογία των αυτοκινήτων, αν το αποτέλεσμα των επικείμενων εκλογών του επιτρέψει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε τις προθέσεις του για μεγάλες αλλαγές στη φορολογία των αυτοκινήτων, αν το αποτέλεσμα των επικείμενων εκλογών του επιτρέψει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας enikonomia.gr.

 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και παράλληλα υπεύθυνος Φορολογικής Πολιτικής της ΕΚΚΕ Οικονομικών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Δημήτρης Γελαλής τοποθετήθηκε σε όλα τα φλέγοντα ζητήματα της φορολογίας του αυτοκινήτου. Ξεκινώντας από τα τέλη κυκλοφορίας ανέφερε πως το ύψος τους θα μειωθεί κατά πολύ στην κατηγορία των 1.800 κ.εκ. και άνω, ώστε να καταπολεμηθεί το φαινόμενο της κατάθεσης πινακίδων για τα παλαιότερα από αυτά και να σταματήσουν να δημιουργούνται αδικίες. Σχετικά με τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης υποστήριξε πως πρέπει να υπάρχει, αλλά με διαφορετικά κριτήρια, με βάση την αξία αγοράς του αυτοκινήτου κι όχι τον κυβισμό (φυσικά, πάντα σε συνάρτηση με την οικονομική και οικογενειακή κατάσταση του φορολογούμενου. Όσο για τον Φόρο Πολυτελείας, πρόκειται να καταργηθεί εντελώς. Για τα τεκμήρια διαβίωσης, ο κ. Γελαλής δήλωσε πως θα πρέπει να αποδεσμευτούν από τον κυβισμό του κινητήρα και να συνδεθούν με την αξία του αυτοκινήτου. Τέλος, για τα διόδια είπε ότι το κόστος τους είναι υψηλότατο, αναγκάζοντας τους οδηγούς να κάνουν χρήση των παλαιών επαρχιακών οδικών δικτύων, επιβαρύνοντας την οδική ασφάλεια.

 

Θα πρέπει να πούμε πως ασφαλώς έχει αλλάξει ριζικά η νοοτροπία στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς σε παλαιότερες και πιο… σκληροπυρηνικές εποχές τα μέλη του κόμματος θεωρούσαν πως κάθε αυτοκίνητο άνω των 1.200 κυβικών εκατοστών δεν θα έπρεπε καν να υπάρχει!

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!