X
Επικαιρότητα

Αλλαγή πλεύσης για τη νέα A-Class

Στοχεύοντας απευθείας στα VW Golf, Audi A3 και σειρά 1 της BMW, η Mercedes ετοιμάζει την ολοκαίνουργια A-Class σ’ ένα διαφορετικό σχεδιαστικό μήκος κύματος, με σαφείς επιρροές από το πρωτότυπο F800.

Στοχεύοντας απευθείας στα VW Golf, Audi A3 και σειρά 1 της BMW, η Mercedes ετοιμάζει την ολοκαίνουργια A-Class σ’ ένα διαφορετικό σχεδιαστικό μήκος κύματος, με σαφείς επιρροές από το πρωτότυπο F800.
Όπως χαρακτηριστικά αποκάλυψε ο επικεφαλής του τμήματος μάρκετινγκ της γερμανικής εταιρείας «η Mercedes αναμένεται να παρουσιάσει μέσα στα προσεχή δύο χρόνια τη νέα A-Class, η οποία θα βασίζεται σε μια εντελώς νέα πλατφόρμα με τη βοήθεια της οποίας θα κατασκευαστούν τέσσερα πρωτοεμφανιζόμενα για την εταιρείας μας μοντέλα». Το πρώτο από αυτό θα είναι η νέα A-Class, σε 3θυρες αλλά και 5θυρες ασφαλώς εκδόσεις, η οποία αναμένεται να υιοθετεί μια εντελώς νέα σχεδιαστική κατεύθυνσης ακολουθώντας όχι μόνο τα «χατσμπακοειδή» πρότυπα των ομοεθνών ανταγωνιστών της, αλλά και εκείνα του πρωτοτύπου F800 που είδαμε στη φετινή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης. Κύρια γνωρίσματά του αυτοκινήτου θα είναι η τονισμένη –αλά SLS- εμπρόσθια μάσκα, τα μακρόστενα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, καθώς και το χαμηλό ύψος της οροφής του. Τα υπόλοιπα νέα μοντέλα που η Mercedes φαίνεται να έχει ήδη στα σκαριά με σημείο αναφοράς τη νέα A-Class και το πρωτοεμφανιζόμενο δάπεδο στο οποίο θα βασίζεται είναι μια έκδοση της τελευταίας με γνωρίσματα MPV, καθώς και μια παραλλαγή του επηρεασμένη από τη γνωστή πλέον τάση των σύγχρονων crossover οχημάτων. Η τελευταία προσδιορίζεται χρονικά περί τα μέσα του 2013. Δεν αποκλείεται μάλιστα στο εγγύς μέλλον να προκύψει και μια έκδοση αμαξώματος… τύπου CLS (κουπέ δηλαδή, αλλά με τέσσερις πόρτες και ακόμα πιο «χαμηλή» οροφή), κατά πάσα πιθανότητα με την ονομασία BLS. _Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!