top icon
Επικαιρότητα

Alfa Romeo Giulietta & MiTo: Νέες εκδόσεις QV

Η νέα Giulietta και η νέα MiTo Quadrifoglio Verde θα κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση στο περίπτερο της Αlfa Romeo στη φετινή Έκθεση της Γενεύης.

Η νέα Giulietta και η νέα MiTo Quadrifoglio Verde θα κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση στο περίπτερο της Αlfa Romeo στη φετινή Έκθεση της Γενεύης. Τα δυο μοντέλα αποδίδουν φόρο τιμής στην ιστορία της Quadrifoglio Verde: από το 1923 το σύμβολο αυτό έχει συνδεθεί με τα κορυφαία αυτοκίνητα επιδόσεων που έχουν κατασκευαστεί από την Alfa Romeo. Το λογότυπο έχει εμφανιστεί όχι μόνο σε αυτοκίνητα που έχουν κοσμήσει τις πίστες, αλλά επίσης και σε πολλά ειδικά μοντέλα παραγωγής. Η πρώτη Alfa Romeo που φόρεσε το σήμα Quadrifoglio Verde ήταν η RL την οποία οδηγούσε ο Ugo Sivocci που κέρδισε τον 14ο αγώνα Targa Florio το 1923. Από τότε, όλες οι αγωνιστικές Alfa έφεραν το έμβλημα για καλή τύχη, εξασφαλίζοντας την παγκόσμια αναγνώρισή του. Ξεκινώντας από τη δεκαετία του 1960, το σύμβολο εμφανίζεται και σε μοντέλα δρόμου της Alfa Romeo. Οι νέες εκδόσεις Quadrifoglio Verde θα είναι διαθέσιμες στην αγορά από τον Μάιο του 2014.

Giulietta Quadrifoglio Verde
Χρησιμοποιεί τον νέο κινητήρα άμεσου ψεκασμού 1750 Turbo 240 HP με το αλουμινένιο μπλοκ, της 4C, το οποίο συνεργάζεται με το τεχνολογικά κορυφαίο κιβώτιο διπλού ξηρού συμπλέκτη Alfa TCT με τις 6 ταχύτητες. Για να κάνει πιο ξεχωριστό το λανσάρισμα, η Alfa Romeo θα παρουσιάσει μια ειδική Launch Edition Giulietta Quadrifoglio Verde σε περιορισμένη παραγωγή 500 αυτοκινήτων με ειδικά χαρακτηριστικά, όπως: σπόιλερ και φέρινγκ καθρεφτών από ανθρακονήματα, πλαϊνά skirts και ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών με πέντε οπές και γυαλιστερό ανθρακί φινίρισμα. Η Giulietta Quadrifoglio Verde Launch Edition θα είναι διαθέσιμη με το χρώμα Alfa Red ή ένα Competizione Red επιπλέον του αποκλειστικού ματ Magnesio Grey. Σήμερα η γκάμα της Giulietta περιλαμβάνει 3 επίπεδα εξοπλισμού, Progression, Distinctive και QV, και 5 κινητήρες. Αυτοί είναι ο 2.0 JTDM 2 175 HP (σε συνδυασμό με το κιβώτιο TCT), o κορυφαίος βενζινοκινητήρας 1750 Turbo 240 HP και οι βενζινοκινητήρες 1.4 Turbo 105 HP, 1.4 Turbo 120 HP και 1.4 MultiAir 170 HP (που επίσης διατίθεται με το κιβώτιο TCT). Ο νέος κινητήρας άμεσου ψεκασμού 1750 Turbo αποδίδει 240 ίππους στις 6000 σ.α.λ. και έχει κορυφαία ροπή και αναλογία στην κατηγορία του: 194 Nm/λίτρο και 135 ίπποι/λίτρο. Ελαστικός και σπορτίφ, διαθέτει μέγιστη ροπή 340 Nm σταθερά μεταξύ 2.100 και 4.000 στροφών, η οποία επίσης είναι διαθέσιμη σε ένα ποσοστό 80% μόλις από τις 1.800 σ.α.λ. Με αυτό τον κινητήρα, η ναυαρχίδα της Giulietta έχει τελική ταχύτητα 240 χλμ./ώρα και επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 6,6 δλ.

MiTo Quadrifoglio Verde

Χαρακτηρίζεται από το σπορ πίσω σπόιλερ, τον σπορτίφ προφυλακτήρα και τα φέρινγκ στους καθρέφτες, την εμπρός γρίλια, τις χειρολαβές των θυρών, τα πλαίσια στα φώτα εμπρός και πίσω, τις ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών. Το νέο ματ χρώμα Magnesio Grey δημιουργήθηκε αποκλειστικά για την MiTo Quadrifoglio Verde. Το μαύρο εσωτερικό σέβεται την εξωτερική εμφάνιση, προσφέροντας μία σειρά αλλαγών που υπογραμμίζουν το σπορ και δυναμικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Κορυφαίες στιγμές του είναι το δερμάτινο τιμόνι με τις λευκές ραφές, ο νέος πίνακας οργάνων με το λογότυπο QV, το ταμπλό Competizione με φινίρισμα “carbon look” και νέα ειδικά χαλάκια. Το ίδιο δέρμα επίσης βρίσκεται στον επιλογέα και στο χειρόφρενο. Η νέα MiTo Quadrifoglio Verde διαθέτει το νέας γενιάς Alfa 6τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη TCT σε συνδυασμό με τον 1.4 MultiAir Turbo των 170 HP και σύστημα Start&Stop. Η ροπή είναι 230 Nm στις 2.500 σ.α.λ. (αυξάνεται σε 260 Nm στην επιλογή Sport).
Επιδόσεις: τελική ταχύτητα 219 χλμ./ώρα και επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 7,3 δλ. Kατανάλωση και εκπομπές ρύπων: 5,4 λίτρα/100 χλμ. στον συνδυασμένο κύκλο δοκιμών και 124 g/km για το CO2.

Η σημερινή γκάμα της MiTo προσφέρεται σε τρία επίπεδα εξοπλισμού, Progression, Distinctive και Quadrifoglio Verde. Διατίθεται με μία ευρεία γκάμα κινητήρων: τον 1.4 78 HP, το νέο 0.9 Turbo TwinAir 105 HP, τον 1.4 MultiAir 140HP, τον 1.4 MultiAir 170 HP με το κιβώτιο TCT και τον ντίζελ 1.3 JTDM-2 85 HP.

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ