X
Επικαιρότητα

Αλαλούμ με το τέλος μεταβίβασης

Τα τέλη μεταβίβασης και αδείας για τις αγοροπωλησίες μεταχειρισμένων αυτοκινήτων καλούνται να καταβάλουν οι πολίτες, αν και έχει ανακοινωθεί η κατάργησή τους από το υπουργείο Οικονομίας.

Σε ταλαιπωρία υποβάλουν τους πολίτες οι κρατικές υπηρεσίες, καθώς τα συναρμόδια υπουργεία εμφανίζονται για μία ακόμη φορά ανίκανα να συνεννοηθούν ακόμη και στα πιο απλά. Αν και έχουν περάσει σχεδόν δύο εβδομάδες από τη στιγμή που το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών προχώρησε (παράλληλα με τη μείωση κατά 50% του ειδικού τέλους ταξινόμησης) στην κατάργηση των τελών μεταβίβασης και αδείας για τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν έχουν ακόμη ενημερωθεί!
Ως αποτέλεσμα, όσοι απευθύνονται στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) έκπληκτοι ακούν ότι πρέπει να πληρώσουν το σχετικό παράβολο! Τα ΚΕΠ και οι αρμόδιες διευθύνσεις των νομαρχιών έχουν ζητήσει ενημέρωση από το υπουργείο Μεταφορών, το οποίο όμως απαντά ότι δεν έχει λάβει ακόμη τη σχετική εγκύκλιο από το υπουργείο Οικονομίας.
Το τέλος μεταβίβασης κυμαίνεται από 30 έως 205 ευρώ, ανάλογα με τον κυβισμό του αυτοκινήτου, ενώ το τέλος αδείας ανέρχεται σε 75 ευρώ._Κ.Μπ.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!