top icon
Επικαιρότητα

Αλαλούμ για τα διπλώματα

Την αναστολή εφαρμογής του νέου συστήματος έκδοσης αδειών οδήγησης ζητά ο Νομάρχης Πειραιά, υποστηρίζοντας ότι οι υπηρεσίες δεν είναι έτοιμες.

Αναστάτωση επικρατεί στις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις λίγες ημέρες πριν τη μετάβαση στο νέο σύστημα έκδοσης των αδειών οδήγησης, καθώς πληθαίνουν οι φωνές όσων υποστηρίζουν ότι θα σημειωθούν σημαντικές καθυστερήσεις στην παράδοσή τους.
 
Με επιστολή του προς τον υπουργό Μεταφορών, ο Νομάρχης Πειραιά ζητά να καθυστερήσει η διαδικασία εκτύπωσης των νέων αδειών, μέχρι να προετοιμαστούν κατάλληλα οι υπηρεσίες Μεταφορών των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων.
 
Ο κ. Γιάννης Μίχας χαρακτηρίζει ανεπαρκέστατη την επιμόρφωση των υπαλλήλων των νομαρχιών που έγινε το σαββατοκύριακο 10-11/1, καθώς δεν υπήρξε πρακτική εξάσκηση.
 
Την ευθύνη εκτύπωσης των νέων αδειών οδήγησης, που θα έχουν τη μορφή πιστωτικής κάρτας, αναλαμβάνει από τις 19 Ιανουαρίου η Διεύθυνση Διαβατηρίων της Ελληνικής Αστυνομίας. Το υπουργείο Μεταφορών υποστηρίζει ότι το διάστημα από τη στιγμή κατάθεσης των δικαιολογητικών στις νομαρχίες μέχρι την παράδοση της νέας άδειας δεν θα ξεπερνά τις 7 ημέρες.
 

Για την προμήθεια της νέας άδειας, απαιτείται η υποβολή μίας επιπλέον φωτογραφίας, τύπου διαβατηρίου και παράβολου 30 ευρώ. Επισημαίνεται ότι δεν είναι απαραίτητη η αντικατάσταση των αδειών οδήγησης που βρίσκονται σε ισχύ.Κ_Μπ.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ