X
Επικαιρότητα

Αισθητικές αλλαγές για το Skoda Citigo

Ο Βενιαμίν της γκάμας της τσέχικης εταιρείας αποκτά νέο παρουσιαστικό.

Σχεδιαστικά, το μάτι τραβούν η ανασχεδιασμένη μάσκα και το τροποποιημένο σε αισθητική εμπρός καπό, ενώ αλλαγές έχουν γίνει τόσο στο σχήμα της μάσκας, όσο και στο αντίστοιχο των προφυλακτήρων και των φώτων ομίχλης, τα οποία προαιρετικά μπορούν να στρέφουν τη δέσμη τους ανάλογα με τις κινήσεις του τιμονιού (cornering function). Από εκεί και πέρα, επεμβάσεις έγιναν στα φώτα, με τα εμπρός να υιοθετούν την τεχνολογία LED, αλλά και στους προφυλακτήρες, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα τη μικρή αύξηση του συνολικού μήκους του αμαξώματος κατά 34 μόλις χλστ. Το πακέτο ολοκληρώνουν οι νέας σχεδίασης ζάντες με διάμετρο 15 ίντσες.

Στον τομέα της ασφάλειας, το ανανεωμένο Citogo προτάσσει τo σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος (City Safe Drive), το οποίο επεμβαίνει σε περίπτωση κινδύνου όταν το αυτοκίνητο κινείται με ταχύτητες ανάμεσα στα 5 και 30 χλμ./ώρα. Από εκεί και πέρα, στο εσωτερικό ξεχωρίζουν ο ανασχεδιασμένος πίνακας οργάνων, τα νέα καθίσματα, ενώ χάρη στα μπουτόν που βρίσκονται στο τιμόνι (προαιρετικός εξοπλισμός) ο οδηγός μπορεί με εύκολο τρόπο να ελέγξει τις λειτουργίες του κινητού του τηλεφώνου και φυσικά του ηχοσυστήματος.

Κάτω από το καπό του αυτοκινήτου «ζουν» ο βασικός 1.000άρης MPI βενζινοκινητήρας των 60 ίππων και 95 Nm, ο οποίος χαρίζει επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 14,4 δλ., τελική ταχύτητα 162 χλμ./ώρα και μέση κατανάλωση 4,1 λιτ./100 χλμ. Ο ίδιος, 3κύλινδρος κινητήρας διατίθεται και σε έκδοση με 75 ίππους, χάρη στη διαφορετική χαρτογράφιση της ηλεκτρονικής μονάδας ελέγχου.

Η επίσημη πρεμιέρα του ανανεωμένου Citigo θα πραγματοποιηθεί στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!