X
Επικαιρότητα

Αγωνιστική έκδοση για το νέο Audi TT

Η γερμανική εταιρεία παρουσίασε μία καθαρόαιμη έκδοση του νέου Auidi TT που θα συμμετάσχει σε αγώνες ενιαίου τύπου υπό τη σκέπη του γερμανικού πρωταθλήματος DTM.

Η γερμανική εταιρεία παρουσίασε μία καθαρόαιμη έκδοση του νέου Auidi TT που θα συμμετάσχει σε αγώνες ενιαίου τύπου υπό τη σκέπη του γερμανικού πρωταθλήματος DTM.

Το συγκεκριμένο πρωτάθλημα, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει το 2015, απευθύνεται σε όσους θέλουν να πραγματοποιήσουν τα πρώτα τους αγωνιστικά βήματα στον κόσμο των τεσσάρων τροχών, αλλά και σε διασημότητες του χώρου, καθώς 6 από τα 24 στο σύνολο αυτοκίνητα του Audi Sport TT Cup που θα συμμετάσχουν στον εν λόγω θεσμό, θα παρέχονται σε κάθε αγώνα σε guest star οδηγούς. Επί της ουσίας, το αγωνιστικό TT βασίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στο μοντέλο παραγωγής, με το οποίο μοιράζεται το ίδιο ακριβώς πλαίσιο, το οποίο είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και ατσάλι, συνολικού βάρους 1.125 κιλών. Κάτω από το καπό του βρίσκεται με περιορισμένες αλλαγές ο γνωστός και μη εξαιρετέος 2λιτρος TFSI κινητήρας της εταιρείας, ο οποίος αποδίδει για την περίσταση 310 ίππους συνδυαζόμενος με το επίσης γνώριμο 6τάχυτο κιβώτιο S Tronic (διπλού συμπλέκτη) της Audi. Θέλοντας να ενισχύσουν το αγωνιστικό προφίλ της κατασκευής, ο κινητήρας διαθέτει ένα πρόγραμμα λειτουργίας με την ονομασία «push to pass», το οποίο στιγμιαία αυξάνει τη μέγιστη ισχύ κατά 30 ίππους.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της εταιρείας, στον εμπρός άξονα συναντάμε ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, οι ρυθμίσεις του οποίου ελέγχονται μέσα από το κοκπιτ. Εδώ, το περιβάλλον είναι αρκούντως… άγριο, με το Audi R8 LMS να έχει κληροδοτήσει στο Audi Sport TT Cup το κορυφαίο αγωνιστικό του κάθισμα. Αξίζει να προσθέσουμε πως μέντορας της όλης προσπάθειας αλλά και… καθοδηγητής όσον τελικά επιλέξουν να αγοράσουν το συγκεκριμένο μοντέλο προκειμένου να συμμετάσχουν στο εν λόγω ενιαίο πρωτάθλημα από το 2015 και εξής, είναι ο πρώην οδηγός της Formula 1 Markus Winkelhock._X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!