X
Επικαιρότητα

Abarth: νέα έδρα στο Τορίνο

Τη νέα της έδρα στο Τορίνο εγκαινίασε η Abarth, γιορτάζοντας την αναβίωση του σκορπιού και παρουσιάζοντας παράλληλα το νέο Abarth 500, αλλά και την αγωνιστική της ομάδα για το 2008

Η παρουσία-αναβίωση της Abarth, που έγινε πραγματικότητα ουσιαστικά μέσα στο 2007, χαροποίησε τους φίλους της αυτοκίνητης, αλλά ακόμα περισσότερο αυτούς της ιταλικής εταιρίας, οι οποίοι είδαν την αγαπημένη τους εταιρία να επιστρέφει δυναμικά στο προσκήνιο. Μπροστά σε αυτή την πρόκληση, που θέλει την Abarth να λειτουργεί ως αυτόνομο τμήμα σε σχέση με την «μητέρα» Fiat, εγκαινιάστηκαν εχθές οι νέες εγκαταστάσεις του τμήματος, στο Τορίνο και συγκεκριμένα στο Mirafiori. Μέσα σε 23.000 τετραγωνικά μέτρα, θα συγκεντρώνονται πλέον όλες οι δραστηριότητες της εταιρίας. Το κατασκευαστικό, το σχεδιαστικό, το μάνατζμεντ, αλλά μέχρι και το αγωνιστικό τμήμα, το οποίο και μετακόμισε από το… ιστορικό Chivasso. Το προσωπικό της εταιρίας θα ξεπερνάει τα 100 άτομα και ουσιαστικά όλα τα παραπάνω αποτελούν το έναυσμα για την αναβίωση της εταιρίας του σκορπιού.
Παράλληλα, παρουσία του επικεφαλής της Abarth Luca De Meo, έγινε και μία πρώτη σύντομη στατική παρουσίαση του νέου concept της Abarth, το οποίο θα έχει σαν βάση το Fiat 500 και θα αποδίδει 135 ίππους, αποτελώντας μαζί με το Gande Punto Abarth τα δύο πρώτα μοντέλα της γκάμας της εταιρίας. Η ροπή του θα ξεπερνάει τα 21 χλγμ. στις 3.000 σ.α.λ., ενώ το σημαντικότερο σημείο αναφοράς είναι η ύπαρξη συστήματος το οποίο και θα ελέγχει την κατανομή της ροπής στους εμπρός τροχούς. Η επίσημη παρουσίαση της μικρής βόμβας της Abarth είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο.
Τέλος, στο περιθώριο της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε και η επίσημη παρουσίαση της αγωνιστικής ομάδας της Abarth, με τα Grande Punto S2000. Οι Ιταλοί δίνουν μεγάλη σημασία στην αγωνιστική τους παρουσία και αυτό είναι κάτι που μπορεί εύκολα να διακρίνει κανείς από το μέγεθος και το εύρος της συμμετοχής. Συγκεκριμένα, ο πρώην Πρωταθλητής Ευρώπης Giandomenico Basso και ο Φιλανδός φέρελπις Anton Alen θα συμμετάσχουν και στους δέκα αγώνες του εξαιρετικά ενδιαφέροντος Intercontinental Rally Challenge, την ώρα που οι Andrea Navarra και ο γνωστός μας από την παρουσία του σε αρκετούς αγώνες στη χώρα μας, Renato Travaglia, θα αποτελέσουν το δίδυμο της ομάδας στην προσπάθεια κατάκτησης του Πρωταθλήματος Ιταλίας. Τέλος, ο Umberto Scandola θα αποτελέσει τον επίσημο δοκιμαστή της ομάδας, ο οποίος μάλιστα θα συμμετάσχει και σε επιλεκτικούς διεθνής αγώνες.
Όπως καταλαβαίνει κανείς, το 2007 έγινε απλά η αρχή και η συνέχεια για την παρουσία της Abarth σε κάθε επίπεδο, αναμένεται ιδιαίτερα δυναμική!_Π.Τ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!