X
Επικαιρότητα

900+ ίπποι για το νέο W Motors Fenyr SuperSport

Ένα εξωτικό supercar περιορισμένης παραγωγής από τη Μ. Ανατολή.

Η μάλλον άγνωστη στο ευρύ κοινό W Motors ιδρύθηκε το 2012 στη Βυρηττό με επενδυτικά κεφάλαια της τοπικής FFA Private Bank και τη… συνδρομή σε τεχνολογικό και όχι μόνο επίπεδο των Carrozzeria Viotti, Magna Styer, RUF Automobiles και Studio Torino. Σήμερα, η έδρα της εταιρείας δεν βρίσκεται στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, αλλά στο γειτονικό Dubai. Εκεί, δηλαδή, όπου παρουσιάστηκε επίσημα πριν λίγες μόλις μέρες στην «εγχώρια» Έκθεση Αυτοκινήτου ο διάδοχος του Lykan HyperSport, μιας εξωτικής κατασκευής αξίας 3,4 εκ. $ που έγινε γνωστή όχι ασφαλώς για τις πωλήσεις της, αλλά και τα… επιτεύγματά της στην κινηματογραφική ταινία Furious 7.

Η επόμενη μέρα του μοντέλου, αλλά και της ίδιας της W Motors, ακούει στο όνομα Fenyr SuperSport. Κάτω από τις φουτουριστικές εξωτερικές επιφάνειες με τις έντονες ακμές «κρύβεται» ένας 4λιτρος flat-six twin turbo κινητήρας της Porsche, ο οποίος έχει δεχθεί τη φροντίδα του βελτιωτικού οίκου Ruf. Παρ’ ότι η εξέλιξη του εν λόγω μηχανικού συνόλου δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, οι υπεύθυνοι της Λιβανέζικης εταιρείας υπόσχονται ισχύ άνω των 900 ίππων και ροπή της τάξης των 1.200 Nm!

Ο 6κύλινδρος αυτός μπόξερ συνεργάζεται με ένα 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη,

Η W Motors, αλλά και η Ruf Automobiles GmbH, είναι εξίσου αισιόδοξοι και για τις επιδόσεις του Fenyr SuperSport, το οποίο, όπως ισχυρίζονται, θα μπορεί να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο μικρότερο των 2,7 δλ. Όσο για την τελική του, οι προσδοκίες ξεπερνούν το ψυχολογικό όριο των 400 χλμ./ώρα.

Η παραγωγή του Fenyr SuperSport, οι εξωτερικές επιφάνειες του οποίου είναι κατασκευασμένες από ανθρακονήματα, σε αντίθεση με το πλαίσιο, που είναι αλουμινένιο,  δεν θα υπερβαίνει τις 25 μόλις μονάδες σε ετήσια βάση. Ανάλογα… εξεζητημένη αναμένεται να είναι ασφαλώς και η τιμή του, η οποία όμως δεν έχει ακόμα γίνει γνωστή._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!