X
Επικαιρότητα

70 Years Porsche Sportscar: Το μουσείο βάζει τα καλά του

Η τελετή έναρξης των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο των 70 χρόνων από την παραγωγή του πρώτου σπορ αυτοκινήτου της γερμανικής εταιρείας πραγματοποιείται σήμερα στις εγκαταστάσεις του μουσείου της Porsche στο Zuffenhausen.

Με αυτή την ειδική έκθεση-εκδήλωση στο μουσείο της, η Porsche σκοπεύει να παρουσιάσει πολυάριθμες ιστορίες με τη βοήθεια οπτικοακουστικών μέσων, καθώς και χαρακτηριστικά τετράτροχα ορόσημα της ιστορίας της από το 1948 μέχρι σήμερα, με τη βοήθεια των οποίων η γερμανική εταιρεία κατάφερε με αποφασιστικότητα να διαμορφώσει την πορεία της, αλλά και το ρου της κατηγορίας των σπορ αυτοκινήτων. Στόχος είναι η ανάδειξη των εξελεγκτικών βημάτων που πραγματοποίησε η Porsche κατά τη διάρκεια των επτά αυτών δεκαετιών μέσα από την παρουσίαση 75 διαφορετικών εκθεμάτων, που έχουν για την περίσταση ως σημείο αναφοράς το πρώτο σπορ μοντέλο της μάρκας, τη θρυλική Porsche 356 και κατάληξη την ηλεκτρική Mission E, που θα δούμε να παρουσιάζεται επίσημα μέσα στην επόμενη χρονιά.

Στη σημερινή τελετή έναρξης των εορτασμών για τα 70 χρόνια σπορ δημιουργιών της Porsche που θα πραγματοποιηθεί στο μουσείο της εταιρείας θα δώσουν μεταξύ άλλων το «παρών» ο πρόεδρος του κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης, Winfried Kretschmann, ο δήμαρχος της Στουτγάρδης, ο Fritz Kuhn, ο υφυπουργός του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Μεταφορών και Ψηφιακής Υποδομής, Steffen Bilger, καθώς και πολλοί εκπρόσωποι από στους τομείς της πολιτικής και της επιχειρηματικής κοινότητας.

Για τη ανάγκες των εορταστικών εκδηλώσεων, η Porsche αναδιαμόρφωσε πλήρως τον εκθεσιακό χώρο του μουσείου που καταλαμβάνει επιφάνεια 5.600 τ.μ. Ανάμεσα στα εκθέματα που θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά οι επισκέπτες του είναι και πολλές αγωνιστικές κατασκευές, που κυριάρχησαν σε μία ποικιλία διοργανώσεων ανά τον κόσμο τις περασμένες δεκαετίες.

Ο κατασκευαστής σπορ αυτοκινήτων γιορτάζει αυτή την επέτειο με πολυάριθμες, επίσης, δραστηριότητες σε όλο τον κόσμο καθ ‘όλη τη διάρκεια του 2018: Αύριο (9 Ιουνίου), η Porsche προσκαλεί τους οπαδούς της  στην εκδήλωση «Sports Car Together Day» που θα λάβουν χώρα σε όλες τις εγκαταστάσεις της ανά τον κόσμο. Την Κυριακή (10 Ιουνίου), η Porsche θα διοργανώσει μια εκδήλωση στο φεστιβαλικό χώρου του Cannstatter Wasen. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου από τις 16 έως τις 17 Ιουνίου, η εταιρεία θα καλωσορίσει το προσωπικό της, τους κατοίκους του Zuffenhausen και τους οπαδούς της μάρκας για μια δημόσια γιορτή μέσα και γύρω από το εργοστάσιο που βρίσκεται γύρω από το Porscheplatz. Το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει διαδραστικές δραστηριότητες για επισκέπτες, μικρούς και μεγάλους, σύντομες εκδρομές, ζωντανή κάλυψη των 24 ωρών του Le Mans καθώς και τα μετάδοση του ποδοσφαιρικού αγώνα για το Παγκόσμιο Κύπελλο ανάμεσα στη Γερμανία και το Μεξικό. Να σημειωθεί πως η είσοδος στο μουσείο και όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου._Χ.Α.


Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε ακολουθώντς τις παρακάτω διαδρομές: https://www.porsche.com/museum/en/ και https://presskit.porsche.de/anniversaries/en/70-years-porsche-sports-cars/index.html


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!