top icon
Επικαιρότητα

7:29 για το Nissan GT-R στο Νίρνμπουργκρινγκ

Η Nissan ανακοίνωσε ότι έριξε ακόμα περισσότερο τους χρόνους του GT-R στη διάσημη πιστά του Νίρνμπουργκρινγκ, στη Γερμάνια. Το νέο της supercar κατόρθωσε να γυρίσει τα 20+ χιλιόμετρα της «πράσινης κόλασης» σε χρόνο 7 λεπτών και 29 δευτερολέπτων. Το αυτοκίνητο έτρεξε με κοινά ελαστικά εμπορίου. Ουσιαστικά πρόκειται για τον πιο γρήγορο γύρο που έχει επιτευχθεί από αυτοκίνητο ευρείας παραγωγής.

«Ο χρόνος που σημείωσε το GT-R αποδεικνύει ότι είναι το πιο γρήγορο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής. Στόχος μας ήταν να κατασκευάσουμε ένα υπέρ-αυτοκίνητο εύχρηστο, το οποίο να μπορεί να το αποκτήσει ο καθένας ανά πάσα στιγμή σε όλο τον κόσμο. Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα ανταποκρίνεται πλήρως στις προσδοκίες μας» δήλωσε ο αρχι-μηχανικός Kazutoshi Mizuno.

Οι πωλήσεις του GT-R ξεκίνησαν το Δεκέμβριο του 2007 στην Ιαπωνία, ενώ στις Η.Π.Α και στον Καναδά αναμένεται να αρχίσουν τον Ιούλιο. Στην Ευρώπη έχει ήδη ξεκινήσει η διάθεσή του, σε επιλεγμένες αγορές, από τις αρχές Απριλίου. Μέσα στους επόμενους 12 μήνες θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα (καλώς εχόντων των πραγμάτων από το Νοέμβριο).

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο αριθμός των παραγγελιών στη γηραιά ήπειρο έχει ήδη ξεπεράσει τις 1.500, διόλου ευκαταφρόνητος με βάση το κόστος και το κοινό στο οποίο απευθύνεται.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ