X
Επικαιρότητα

6η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η 6η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Αθήνας, με σημαντικά νέα μοντέλα που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα και είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το κοινό. Επιγραμματικά μπορούμε να αναφέρουμε το νέο Toyota Yaris το οποίο θα βρεθεί άμεσα στις εκθέσεις του δικτύου της ελληνικής αντιπροσωπείας. Στο περίπτερο της Mercedes υπήρχε η R Class, η οποία αναμένεται στην εγχώρια αγορά στις αρχές του χρόνου.  

Ενδιαφέρον παρουσίασε το μικρό roadster Daihatsu Copen στα 1.300 κ. εκ. που η διάθεσή του θα ξεκινήσει μετά το Πάσχα. Η Audi παρουσίασε το SUV υψηλών επιδόσεων Q7 η τιμή του οποίου ξεκινά από τα 84.500 ευρώ, με τον κινητήρα των 4,2 λίτρων και το κορυφαίο RS4 που θα είναι διαθέσιμο τους πρώτους μήνες του 2006 στα 95.000 ευρώ. Στο περίπτερο της Suzuki  τώρα το τετρακίνητο Swift καθώς καθυστέρησε σύμφωνα με τις πληροφορίες η παραγωγή του δεν βρέθηκε τελικά στο περίπτερό της, αλλά θα βρίσκεται στην ελληνική αγορά το Φεβρουάριο, ενώ η γρήγορη έκδοση Sport  με τα 125 άλογα τον Μάιο.  

Από το ίδιο στρατόπεδο τα νέα αφορούν το μίνι SUV που θα κατασκευάζεται σε συνεργασία με την FIAT στην Ουγγαρία στο ίδιο εργοστάσιο που βρίσκεται και η γραμμή παραγωγής του Swift. Δυναμική και η παρουσία των ιταλών με τo πολύ όμορφο Grande Punto, την Alfa Romeo  Brera αλλά και τα ανανεωμένα Doblo και idea. Η Ford με δυο πρωτότυπα,  το  SAV και το Iosis  δίνουν και στο ελληνικό κοινό την μελλοντική σχεδιαστική κατεύθυνση που θα ακολουθήσει ενώ παράλληλα το πορτοκαλί Focus ST των 2,5 λίτρων σίγουρα θα προσελκύσει τους πιο ….θερμόαιμους.   Δεν πρέπει να παραλείψουμε το νέο MX-5 στης Mazda και το πρωτότυπο Sassou που εξασφάλισε η αντιπροσωπεία για να το παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό.

Τέλος το νέο και φουτουριστικό σε διάθεση νέο Civic της Honda είναι ένα από τα εκθέματα που θα τραβήξουν το ενδιαφέρον του κοινού όπως επίσης και το πρωτότυπο Sportback της Mitsubishi της δεύτερης εταιρείας που ανήκει στο όμιλο Σαρακάκη. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε και το Colt CC, που αποσπά ήδη πολλά από τα βλέμματα με την γοητευτική του εμφάνιση.   

ΕΙΔΑΜΕ, ΜΑΘΑΜΕ, ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΜΕΡΟΣ 2ο  

Συνέχεια λοιπόν παρουσιάσεων και πληροφοριών που τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα. Από τα μικρά ανανεωμένα εμφανίστηκαν τα Ford Fiesta και Hyundai Getz. Το κορεάτικο σουπερμίνι που έχει κατασκευαστεί σε 2.000.000  αντίτυπα και κατασκευάζεται σε 17 εργοστάσια σε όλο τον κόσμο παρουσιάστηκε στην νέα του εκδοχή με ένα ελαφρύ face lift και νέα γκάμα κινητήρων που περιλαμβάνει τον 1,4 λίτρων που φοράει και το Rio.  

Από τη Γαλλία με αγάπη το C1 αλλά και η λιμουζίνα C6 έδωσαν το παρόν ενώ στο περίπτερο της BMW η 316i με 115 ίππους είναι γεγονός. Και μάλιστα σε τιμή 28.500 ευρώ για όσους ενδιαφέρονται και σίγουρα είναι πολλοί. Μαζί της και η μικρή X3 στα 2,0 λίτρα με150 ίππους κάτω από τα 40.000 ευρώ (39.900 ευρώ για την ακρίβεια). Ακόμα, το πιο γρήγορο Octavia 5 με τον κωδικό RS και 200 άλογα συγκέντρωσε πλήθος δημοσιογράφων στο περίπτερο της Skoda που παρακολούθησαν ως το τέλος και με ιδιαίτερη προσοχή το χορευτικό καλλίγραμμων υπάρξεων. Πρέπει να σημειωθούν οι παρουσίες του Chevtolet Aveo σεντάν και Ssangyong Kyron.  

Στα πρωτότυπα ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το D- Compact της Daihatsu που σύντομα θα πάρει… τους δρόμους και όχι μόνο. Τo Portico της Hyundai διαπραγματεύεται το θέμα MPV από μια ιδιαίτερα φουτουριστική άποψη ενώ το Yeti στη Skoda, που οι άνθρωποι της εταιρείας σκέφτονται σοβαρά να βγάλουν στην παραγωγή, δίνει μια ρεαλιστική άποψη των Τσέχων για τα SUV στη μικρή κατηγορία. Στις εξωτικές παρουσίες να συμπληρώσουμε τις Ferrari 430 κουπέ και κάμπριο, την 612 Scaglietti, τις Maserati Quattroporte και Spider, Lamborghini Murcielago και Galliardo καθώς και την BMW Μ6.  Η ενημέρωση δεν σταματάει εδώ, μείνετε συντονισμένοι για την «Live» αναμετάδοση από την 6η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Αθήνας.    

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!