top icon
Επικαιρότητα

6.000.000 quattro από την Audi

Τόσες είναι οι εκδόσεις Quattro που μέχρι σήμερα έχουν βγει από τις ουκ ολίγες μονάδες παραγωγής μοντέλων του γερμανού κατασκευαστή.

Τόσες είναι οι εκδόσεις Quattro που μέχρι σήμερα έχουν βγει από τις ουκ ολίγες μονάδες παραγωγής μοντέλων του γερμανού κατασκευαστή.

Το 6.000.000ο quattro, ένα γκρι για την περίσταση Audi SQ5 με προορισμό την αγορά των ΗΠΑ, παράγεται μόλις ενάμιση χρόνο μετά την κατασκευή της 5.000.000ης τετρακίνητης έκδοσης της γερμανικής εταιρείας, κάτι που, αν μη τι άλλο, καταδεικνύει την εξαιρετική πορεία και καταξίωση της συγκεκριμένης τεχνολογίας, που έκανε το ντεμπούτο της για πρώτη φορά το μακρινό πλέον 1980 . Όπως… περήφανα δηλώνουν οι ιθύνοντες της εταιρείας από το Ingolstadt , η Audi διαθέτει σήμερα στις τάξεις της –ούτε λίγο ούτε πολύ- 170 διαφορετικούς συνδυασμούς μοντέλων, αμαξωμάτων, κινητήρων και κιβωτίων ταχυτήτων  που «φορούν» ένα από τα τρία διαθέσιμα συστήματα τετρακίνησης που διαθέτει στις τάξεις της η μάρκα. Χαρακτηριστικά, από τις δύο μονάδες παραγωγής οχημάτων της εταιρείας επί γερμανικού εδάφους, σε Ingolstadt και Neckarsulm, κάθε μέρα την πύλη της… εξόδου βλέπουν πάνω από 2.000 Audi εφοδιασμένα με σύστημα τετρακίνησης, αριθμός μάλιστα που αντιπροσωπεύει σχεδόν το ½ της παραγωγής της.

Θυμίζουμε πως η Audi προσφέρει σήμερα στα μοντέλα της τρεις παραλλαγές του συστήματος τετρακίνησης quaatro, αυτή με τον πολύδισκο συμπλέκτη της Haldex ο οποίος μεταφέρει μέρος της ροπής του κινητήρα και στους πίσω τροχούς όταν παραστεί ανάγκη (μοντέλα με εγκάρσια τοποθετημένο κινητήρα: Α1, Α3, Q3, TT), την «αληθινή», με κεντρικό διαφορικό (μοντέλα με τον κινητήρα κατά το διαμήκη άξονα: Α4, Α5, Α6, Α7, Α8, Q5, Q7 μαζί με τις εκδόσεις τους S και RS), καθώς και εκείνη του R8, με συνεκτικό συμπλέκτη._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ