X
Επικαιρότητα

3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Οδικής Ασφάλειας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες μέρες οι εργασίες του 3ου Πανελλήνιου συνεδρίου για την οδική ασφάλεια. Το συνέδριο διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Πατρών και τον σύλλογο συγκοινωνιολόγων Ελλάδος, ενώ έλαβε χώρα στο συνεδριακό κέντρο του Πανεπιστημίου και είχε ως μέγα χορηγό την Τoyota Eλλάς. Κατά τη διάρκειά του, οι διάφοροι εμπλεκόμενοι φορείς με το θέμα οδική ασφάλεια στην Ελλάδα, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν πληροφορίες σε σχέση με τον αριθμό των τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα μας, τους πιθανούς τρόπους αντιμετώπισης τους και τις διάφορες τεχνολογίες που αναπτύσσονται για την πρόληψή τους. Μεγάλος απών, ο καθ’ ύλην αρμόδιος για την ανάπτυξη και την εφαρμογή ενός συγκροτημένου σχεδίου δράσης ενάντια στα χιλιάδες θύματα από τροχαία στο τόπο αυτό. Για όσους δεν καταλάβατε, μιλάμε για το Υπουργείο Μεταφορών, από το οποίο κανείς επίσημος εκπρόσωπος δεν παρευρέθη, αν και το συνέδριο διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του. Πολλά μπράβο στους δύο τουλάχιστον συνεργάτες του εν λόγω Υπουργείου που με ιδιωτική και μόνο πρωτοβουλία παρακολούθησαν από τις θέσεις των συνέδρων.
Μετά από δύο μέρες εισηγήσεων και παράλληλων συνεδρίων το μέλλον της αυτοκίνησης στην Ελλάδα προδιαγράφτηκε μάλλον δυσοίωνο, αν τουλάχιστον εισακουστούν οι φωνές εκείνων που η μόνη σχέση με το αυτοκίνητο και την γενικότερη φιλοσοφία του είναι μόνο θεωρητική. Για να σας δώσουμε ένα παράδειγμα, σε λίγα χρόνια ή θα περπατάμε ή θα πρέπει να χτίσουμε φυλακές για όλους εκείνους που η αυστηρή αστυνόμευση συλλάβει ως παρανομούντες.  Παρ’ όλα αυτά, θα συμφωνήσουμε σε γενικές γραμμές με την εισήγηση του κυρίου Φρατζεσκάκη, ομότιμου καθηγητή Ε.Μ. Πολυτεχνείου, στην οποία ανέφερε πως ενώ οι διάφοροι εμπλεκόμενοι φορείς αποτελούνται από αξιόλογα στελέχη, παρά το γεγονός της συσσωρευμένης γνώσης κι εμπειρίας από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, τα πράγματα στη χώρα μας παραμένουν τραγικά γιατί δεν υπήρξε ποτέ οργανωμένο σχέδιο και πολιτική βούληση. Τρανή απόδειξη για τα παραπάνω η επιτυχία των Ολυμπιακών αγώνων.

Από την πλευρά μας παρακολουθούμε τις εργασίες των εκάστοτε συνεδρίων με θέμα την οδική ασφάλεια, εκφέροντας την άποψή μας όποτε αυτό μας ζητείται, και ευελπιστούμε πως μέσα από όλες αυτές τις προτάσεις και τις γνώμες που ακούγονται, θα προκύψει κάποια στιγμή έργο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!