top icon
Επικαιρότητα

2o Patras International Circuit Kart

Με τον κόσμο να αγκαλιάζει θερμά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το circuit πόλης της Πάτρας, που γίνεται πλέον θεσμός, πραγματοποιήθηκαν τα αγωνιστικά δρώμενα της πρώτης ημέρας.

Με τον κόσμο να αγκαλιάζει θερμά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το circuit πόλης της Πάτρας, που γίνεται πλέον θεσμός, πραγματοποιήθηκαν τα αγωνιστικά δρώμενα της πρώτης ημέρας. Από νωρίς το μεσημέρι χιλιάδες κόσμος συγκεντρώθηκαν στα διαχωριστικά κιγκλιδώματα που όριζαν την μήκους 920 μέτρων πίστα, προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά τόσο τα καρτ, όσο και τα μονοθέσια επιδείξεων που προσήλθαν στην αγωνιστική γιορτή. Σε αυτό βοήθησε η ηλιόλουστη ημέρα, αλλά και η μεγάλη επιτυχία της πρώτης διεξαγωγής του P.I.C.K., το 2009. Ως προς την διαδρομή, η μόνη διαφοροποίηση είναι η αλλαγή της φοράς της, σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.  Η ευθεία εκκίνησης και τερματισμού βρίσκεται στο κάτω μέρος της πλατείας Γεωργίου, ενώ μετά την έξοδο από την πλατεία τα καρτ διασχίζουν την οδό Μαιζώνος. Έπειτα, τα καρτ στρίβουν στην οδό Πατρέως προτού βρεθούν στην Κορίνθου. Ακολουθεί η είσοδος στην πλατεία Γεωργίου από το άνω μέρος, η επιστροφή στην οδό Κορίνθου, ενώ στη συνέχεια τα καρτ επιστρέφουν στην οδό Μαιζώνος μέσω της οδού Αγίου Νικολάου. Έτσι, βρίσκονται ξανά στη γραμμή εκκίνησης τερματισμού μετά από ένα γύρο.


"\"\\"\\\\"\\\\"\\"\""

 
Ο αγώνας διοργανώνεται από τον Α.Ο.Π., έχοντας την πιστοποίηση των ΕΛΠΑ/ΕΘΕΑ καθώς και CIK/FIA. H Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αχαΐας, ο Δήμος Πατρέων και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζουν το εγχείρημα. Βασικός είναι ο ρόλος της εταιρείας προώθησης «Elevator», η οποία φροντίζει για όλα τα ζητήματα που αφορούν τον αγώνα, αφήνοντας στους ανθρώπους του Α.Ο.Π. το καθαρά οργανωτικό κομμάτι σε αγωνιστικό επίπεδο. Φυσικά, πολύ σημαντική είναι και η παρουσία των χορηγών, με την εταιρεία αναψυκτικών «Loux» να ηγείται μιας αρμάδας υποστηρικτών. Χορηγοί επικοινωνίας του αγωνιστικού διημέρου στο κέντρο της πόλης των Πατρών είναι τα περιοδικά «4Τροχοί» και «ΑutoBild».

"\"\\"\\\\"\\\\"\\"\""

Action
Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας συμπεριλάμβανε δύο περιόδους ελεύθερων δοκιμών για τα καρτ και στις 4 διαγωνιζόμενες κατηγορίες (Mini 60, Lux, Elevator, Super), καθώς και τα επίσημα χρονομετρημένα δοκιμαστικά. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν οι ημιτελικοί και για τις κατηγορίες Mini 60 και Lux με νικητές τους Μαρκο Ψαλτάκη και Χρήστο Δουβρή αντίστοιχα. Υπενθυμίζουμε ότι με βάση τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά καθορίζεται η σειρά εκκίνησης των ημιτελικών, ενώ με βάση τα αποτελέσματα των ημιτελικών καθορίζεται η σειρά εκκίνησης των τελικών. Στην ανάπαυλα της δράσης των καρτ ο κόσμος είχε την ευκαιρία να δει από κοντά και να θαυμάσει τον γνωστό μας από το ράλλυ Παρίσι-Ντακάρ Βασίλη Ορφανό με Αprilia RXV450 Rally Factory Bike, τον Γιώργο Κατσίνη με τη Formula BMW, το Αriel Atom και τον Πλάτωνα Μαρλαφέκα με τη Formula Gloria.   

 
"\"\\"\\\\"\\\\"\\"\""
ΟΙ ΤΑΧΥΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ
 
Mini 60 (Oδηγοί ηλικίας 8-12 ετών, δίχρονοι κινητήρες μέχρι 60 κ.εκ., χωρίς κιβώτιο ταχυτήτων και με δελτίο αναγνώρισης CSAI (Commisione Sportiva Automobilistica Italiana) 2005-2009, ελάχιστο βάρος 105 κιλά μαζί με τον οδηγό).
Ταχύτερος χρόνος επίσημων δοκιμαστικών: Θεόδωρος Ζαχαρέλης, 43.657
 
Loux (Οδηγοί ηλικίας 15 ετών, καρτ κυβισμού 125 κ.εκ. Υπάρχει περιορισμός σε αριθμό συμμετοχών, πρέπει να είναι μέχρι 25 και να συμμετέχουν μόνο στον τοπικό θεσμό «Loux»).
Ταχύτερος χρόνος επίσημων δοκιμαστικών: Σέρκος Μοβσεσιάν, 40.477
 
Elevator (Ίδιοι κανονισμοί με αυτούς της Loux, συμμετέχουν και οδηγοί από την υπόλοιπη Ελλάδα με καρτ αυτών των προδιαγραφών).
Ταχύτερος χρόνος επίσημων δοκιμαστικών: Παναγιώτης Πλιάτσικας, 40.534
 
Super (περιορισμός συμμετοχών στις 25, με οδηγούς ηλικίας 15 ετών και άνω. Το ελάχιστο βάρος του συνόλου δε θα πρέπει να ξεπερνά τα 170-180 κιλά μαζί με τον οδηγό, ανάλογα με τον τύπο του κινητήρα).
Ταχύτερος χρόνος επίσημων δοκιμαστικών: Μίκης Καλογηράτος, 39.103

"\"\\"\\\\"\\\\"\\"\""

Αύριο, Κυριακή
Χωρίς αμφιβολία, μια ακόμη διοργανωτική επιτυχία της πόλης των Πατρών βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς όλοι αποχώρησαν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από την αγωνιστική γιορτή. Η αυριανή ημέρα, που αναμένεται να προσελκύσει ακόμη περισσότερο κόσμο, θα ξεκινήσει στις 9.30 με τους δύο ημιτελικούς της Εlevator και της Super και των warm-up, ενώ η σειρά των τεσσάρων τελικών θα αρχίσει περίπου στις 11.30. Ακολούθως, οι quest-stars που προαναφέραμε θα κάνουν ακόμη λίγους γύρους επίδειξης, ενώ οι απονομές στους νικητές των κατηγοριών θα ξεκινήσουν στις 2 το μεσημέρι._Σπ.Χατ.
 
Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα της πρώτης ημέρας στο www.ethealive.gr
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ