top icon
Επικαιρότητα

2o Patras International Circuit Kart

Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν η διεξαγωγή του «Patras International Circuit Kart», που διοργανώθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Από νωρίς το πρωί χιλιάδες κόσμος συγκεντρώθηκε στα διαχωριστικά κιγκλιδώματα που όριζαν την μήκους 920 μέτρων πίστα, προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά τόσο τα καρτ, όσο και τα μονοθέσια επιδείξεων που προσήλθαν στη δεύτερη και τελευταία  αγωνιστική γιορτή. Ως προς την αγωνιστική διαδρομή που είχε χαραχθεί, η μόνη διαφοροποίηση σε σχέση με το 2009 ήταν η αλλαγή της φοράς της. Η δεύτερη και τελευταία ημέρα, ηλιόλουστη κι αυτή, προσέλκυσε ακόμη περισσότερο κόσμο. Ξεκίνησε με τους δύο ημιτελικούς της Εlevator και της Super στους οποίους νικητές αναδείχθηκαν οι Κώστας Μαϊτός και Μίκης Καλογηράτος αντίστοιχα, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν οι τέσσερις τελικοί, αφού πρώτα παρουσιάστηκαν στο κοινό όλοι οι οδηγοί. Στην ανάπαυλα της δράσης των τελικών ο κόσμος είχε την ευκαιρία να δει ξανά τον γνωστό μας από το ράλλυ Παρίσι-Ντακάρ Βασίλη Ορφανό με Αprilia RXV450 Rally Factory Bike, τον Γιώργο Κατσίνη με τη Formula BMW, το Αriel Atom και τον Πλάτωνα Μαρλαφέκα με τη Formula Gloria. Ακόμη, γύρους στο κέντρο της πόλης έκανε και το Peugeot RCZ, ενώ έγινε και παρέλαση συλλεκτικών ιστορικών αυτοκινήτων. 

 
Νικητές, όλοι
Πρώτα από όλα όλοι οι οδηγοί που συμμετείχαν, καθώς χάρισαν θέαμα στο κοινό με την προσωπική τους προσπάθεια και το ταλέντο τους. Ακολούθως όλοι όσοι συμμετείχαν στην ανάπτυξη του όλου εγχειρήματος, που αξιοποίησαν την εμπειρία από την πρώτη περισυνή διεξαγωγή του, όπως και την τεράστια πείρα τους στη διαχείριση του ιστορικού κέντρου της Πάτρας, από το ετήσιο Καρναβάλι. Ο αγώνας διοργανώθηκε από τον Α.Ο.Π., έχοντας την πιστοποίηση των ΕΛΠΑ/ΕΘΕΑ καθώς και CIK/FIA. H Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αχαΐας, ο Δήμος Πατρέων και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στήριξαν το εγχείρημα. Βασικός ήταν ο ρόλος της εταιρείας προώθησης «Elevator», η οποία φρόντισε για όλα τα ζητήματα που αφορούν τον αγώνα, αφήνοντας στους ανθρώπους του Α.Ο.Π. το καθαρά οργανωτικό κομμάτι σε αγωνιστικό επίπεδο. Φυσικά, πολύ σημαντική ήταν και η παρουσία των χορηγών, με την εταιρεία αναψυκτικών «Loux» να ηγείται μιας αρμάδας υποστηρικτών. Χορηγοί επικοινωνίας του αγωνιστικού διημέρου στο κέντρο της πόλης των Πατρών ήταν τα περιοδικά «4Τροχοί» και «ΑutoBild».
Βέβαια και περισσότερο από ο,τιδήποτε άλλο, μεγαλύτερος νικητής όλων ήταν ο κόσμος, που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ενθαρρύνοντας και χειροκροτώντας θερμά.
 
ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ
 
Mini 60 (Oδηγοί ηλικίας 8-12 ετών, δίχρονοι κινητήρες μέχρι 60 κ.εκ., χωρίς κιβώτιο ταχυτήτων και με δελτίο αναγνώρισης CSAI (Commisione Sportiva Automobilistica Italiana) 2005-2009, ελάχιστο βάρος 105 κιλά μαζί με τον οδηγό).
Νικητής: Μάρκος Ψαλτάκης (αρ.5), Tony-Vortex, 43.203

 
Loux (Οδηγοί ηλικίας 15 ετών, καρτ κυβισμού 125 κ.εκ. Υπάρχει περιορισμός σε αριθμό συμμετοχών, πρέπει να είναι μέχρι 25 και να συμμετέχουν μόνο στον τοπικό θεσμό «Loux»).
Νικητής: Xρήστος Δούβρης (αρ. 3), Birel-IAME, 40.559 

 
Elevator (Ίδιοι κανονισμοί με αυτούς της Loux, συμμετέχουν και οδηγοί από την υπόλοιπη Ελλάδα με καρτ αυτών των προδιαγραφών).
Νικητής: Kώστας Μαϊτός (αρ. 104), PCR-Windfire, 39.479

 
Super (περιορισμός συμμετοχών στις 25, με οδηγούς ηλικίας 15 ετών και άνω. Το ελάχιστο βάρος του συνόλου δε θα πρέπει να ξεπερνά τα 170-180 κιλά μαζί με τον οδηγό, ανάλογα με τον τύπο του κινητήρα).
Νικητής: Μίκης Καλογηράτος, (αρ. 1), Maranello, 39.651

 
ΠΑΤΡΑ: ΜΙΑ ΠΙΣΤΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
Η ευθεία εκκίνησης και τερματισμού βρίσκεται στο κάτω μέρος της πλατείας Γεωργίου, ενώ μετά την έξοδο από την πλατεία τα καρτ διασχίζουν την οδό Μαιζώνος. Έπειτα, τα καρτ στρίβουν στην οδό Πατρέως προτού βρεθούν στην Κορίνθου. Ακολουθεί η είσοδος στην πλατεία Γεωργίου από το άνω μέρος, η επιστροφή στην οδό Κορίνθου, ενώ στη συνέχεια τα καρτ επιστρέφουν στην οδό Μαιζώνος μέσω της οδού Αγίου Νικολάου. Έτσι, βρίσκονται ξανά στη γραμμή εκκίνησης τερματισμού μετά από ένα γύρο.
 
Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα στο www.ethea-live.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ