X
Επικαιρότητα

250.000 Fiesta σε 9 μήνες

Το νέο Fiesta αναδεικνύεται ως το πλέον δημοφιλές όλων των εποχών, καθώς μέσα σε 9 μόλις μήνες παρήχθη σε 250.000 μονάδες.

Το σουπερμίνι της Ford δείχνει ότι δεν επηρεάζεται από την οικονομική κρίση, όντας το πλέον δημοφιλές αυτοκίνητο στην Ευρώπη. Από το εργοστάσιο της Κολωνίας βγήκε ένα λευκό Fiesta με την πινακίδα του να γράφει «250.000». Το εντυπωσιακό είναι ότι το επίτευγμα αυτό συνέβη μέσα σε διάστημα 9 μηνών από την έναρξη των πωλήσεων του, κάτι που δεν έχει συμβεί με καμία άλλη γενιά του συγκεκριμένου μοντέλου.
Μόνο το Μάρτιο, οι ευρωπαϊκές πωλήσεις του Fiesta ανήλθαν σε 52.800, κατατάσσοντας το ως το πλέον εμπορικό αυτοκίνητο στην Ευρώπη. «Το νέο Fiesta προσελκύει το καταναλωτικό κοινό λόγω της σχεδίασης, της οδικής συμπεριφοράς και της προσιτής τιμής του», σχολίασε ο Ίνγκβαρ Σβίγκουμ, αντιπρόεδρος Μάρκετινγκ και Πωλήσεων της Ford Ευρώπης.
Στη γηραιά ήπειρο, εκτός από την Κολωνία, το Fiesta κατασκευάζεται επίσης στη Βαλένθια. Γραμμή παραγωγής υπάρχει στην Κίνα, ενώ από το 2010 θα παράγεται στην Ταϊλάνδη και το Μεξικό. Την ίδια χρονιά θα αρχίσουν οι πωλήσεις του στη Βόρεια Αμερική. Από το 1976, όταν και η Ford λάνσαρε την πρώτη γενιά του Fiesta, έχουν πωληθεί παγκοσμίως πάνω από 12 εκατ. μονάδες._Κ.Μπ.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!