X
Επικαιρότητα

2006 Guangzhou International Motor Show

Πέρα από τα τεκταινόμενα στο Λονδίνο, τα φώτα της δημοσιότητας στρέφονται και στο «2006 Guangzhou International Motor Show» όπου αρκετά ενδιαφέροντα συμβαίνουν. Στη διεθνή κινεζική έκθεση που θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 31 Ιουλίου, πραγματοποιεί την πρώτη παγκόσμια εμφάνισή του το Nissan «Livina Geniss», του οποίου τα πρώτα σκίτσα δημοσιεύτηκαν πριν από λίγες ημέρες. Το αυτοκίνητο, που σχεδιάστηκε στην Ιαπωνία, παρουσιάζουν από κοινού η Nissan Motor Co. Ltd. Και η Dongfeng Nissan Passenger Vehicle Company.
Με την ονομασία «Jun Yi» για την κινεζική επικράτεια, το αυτοκίνητο εγκαινιάζει μια νέα σειρά οικογενειακών αυτοκινήτων, με τα οποία η Νissan προτίθεται να επιτεθεί στην παγκόσμια αγορά. Πέρα από το εντελώς νέο πάτωμα που χρησιμοποιεί, το «Livina Geniss» θα εφοδιαστεί και με εντελώς νέο κινητήρα, που τώρα ακούει στην κωδική ονομασία «MR18DE». Το αυτοκίνητο θα παράγεται (για την κινεζική αγορά μόνο ή και για άλλες;) στο εργοστάσιο της Dongfeng Motor Group Co.
Από την πλευρά του, το «παρακλάδι» της Fiat στην Κίνα παρουσιάζει στο Guangzhou το «Perla», που κατασκευάστηκε με το κωδικό όνομα 311 και με βάση την διεθνή «πλατφόρμα 178» της ιταλικής εταιρείας. Το αυτοκίνητο, που διαθέτει κινητήρα χωρητικότητας 1.7 λίτρων, θα ξεκινήσει την σταδιοδρομία του στην κινεζική αγορά τον Σεπτέμβριο.  
Ακόμη, η κινέζικη εταιρεία Great Wall παρουσιάζει στην Auto Guangzhou Εxhibition το pick up «Wingle», που η ονομασία του προέρχεται από τον συνδυασμό των λέξεων Wind και Eagle. Το αυτοκίνητο αυτό διαθέτει turbo diesel κινητήρα τεχνολογίας common-rail, που έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με τη Bosch. Ο κινητήρας καλύπτει τα στάνταρντς του Euro III και η μέγιστη ροπή του ανέρχεται στα 23 χλγμ από τις 1.600 ως τις 2.600 σ.α.λ. H Great Wall επιδεικνύει στην έκθεση αυτή και άλλα νέα μοντέλα της, όπως το «Hover Pi», το πρώτο εκ των οποίων κατασκευάστηκε για τον ηγέτη της Κούβας Φιντέλ Κάστρο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!