X
Επικαιρότητα

2.000.000 MINI

Δέκα χρόνια από την έναρξη παραγωγής του ΜΙΝΙ στην Οξφόρδη, ο Βρετανός πρωθυπουργός David Cameron οδήγησε το 2.000.000ό ΜΙΝΙ εκτός του εργοστασίου.

Δέκα χρόνια από την έναρξη παραγωγής του ΜΙΝΙ στην Οξφόρδη, ο Βρετανός πρωθυπουργός David Cameron οδήγησε το 2.000.000ό ΜΙΝΙ εκτός του εργοστασίου.
Πρόκειται για ένα ΜΙΝΙ Cabrio βαμμένο σε αποκλειστική απόχρωση και εξοπλισμένο με πρόσθετα αξεσουάρ. Το επετειακό MINI είναι το βραβείο σε μία παγκόσμια καμπάνια του Facebook 2 «Million MINI–2 Million Faces», που θα συγκεντρώσει τα πρόσωπα δύο εκατομμυρίων οπαδών του ΜΙΝΙ σε έναν ειδικό τοίχο (wall) του Facebook. Ο νικητής θα επιλεγεί τυχαία με τη λήξη του διαγωνισμού, στις 30 Σεπτεμβρίου.
Με την ευκαιρία της επίσκεψης του Βρετανού Πρωθυπουργού στο εργοστάσιο της Οξφόρδης, ανακοινώθηκαν τα σχέδια της εταιρείας για τις δραστηριότητές της στη Βρετανία. Το μεγαλύτερο μέρος της νέας επένδυσης των 500 εκατ. λιρών θα διατεθεί στις νέες εγκαταστάσεις για την παραγωγή της επόμενης γενιάς ΜΙΝΙ. Αυτό θα συντελέσει αποφασιστικά στη διασφάλιση της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του εργοστασίου της Οξφόρδης και στην περιφρούρηση των θέσεων εργασίας στη μονάδα πρεσών του Swindon και στο εργοστάσιο κινητήρων της εταιρίας στο Hams Hall κοντά στο Birmingham. Από το 2000 μέχρι σήμερα, το συνολικό ύψος της επένδυσης του BMW Group σε όλες τις Βρετανικές δραστηριότητές του υπερβαίνει τα 1,5 δις λίρες.
Με 216.302 οχήματα που παρήγαγε το 2010 και με εξαγωγές σε πάνω από 90 χώρες σε όλο τον πλανήτη, το MINI ήταν τρίτο μεταξύ των κατασκευαστών αυτοκινήτων στη Βρετανία, διεκδικώντας το 17% της σχετικής εθνικής παραγωγής. Στο Εργοστάσιο της Οξφόρδης κατασκευάζονται αυτή τη στιγμή τέσσερα μοντέλα MINI: MINI, MINI Cabrio, MINI Clubman και το νέο MINI Coupé. Ένα πέμπτο μοντέλο, το MINI Roadster, θα προστεθεί στο τέλος της χρονιάς.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!