X
Επικαιρότητα

14η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας

Για 14η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας, από τις 15 ως τις 22 Μαρτίου 2021.

Για 14η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας, που διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», σε συνεργασία με το Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, με την υποστήριξη του φορέα «ελληνικές υποδομές και οδοί με διόδια» με διακριτικό τίτλο «Hellastron», της Συμμαχίας για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό στο Δρόμο «Δρόμοι στο Μέλλον» και τη στήριξη πλήθους άλλων φορέων και οργανώσεων. Την εβδομάδα αυτή συσπειρώνονται φορείς και δυνάμεις της χώρας μας για την προώθηση κρίσιμων ζητημάτων κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας ενώ, παράλληλα, πραγματοποιούνται δράσεις ενημερωτικού, εκπαιδευτικού και θεσμικού χαρακτήρα.

Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας-θεσμού, της Πανελλαδικής Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας, είναι να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει και να εκπαιδεύσει, μικρούς και μεγάλους, αποσκοπώντας στην πρόληψη και τη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων, που αποτελούν μία παγκόσμια μάστιγα και τροχοπέδη για την ανάπτυξη της χώρας. Στα πλαίσια αυτής της δραστηριότητας εντάσσονται και δύο ακόμη εκδηλώσεις που στόχο έχουν την ευαισθητοποίηση των πολιτών πάνω στο τόσο σημαντικό θέμα της Οδικής Ασφάλειας που μας αφορά όλους:

Οι κυριότερες δράσεις της εβδομάδας αφιερωμένης στην Οδική Ασφάλεια είναι: Ανέβασε μια selfie για την προώθηση της παγκόσμιας καμπάνιας This is my street που συντονίζει το Ινστιτούτο, σε Ελλάδα και Κύπρο, ως μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA). Με την καμπάνια αυτή δίνεται φωνή στους νέους αλλά και στους πολίτες γενικότερα ώστε να απαιτήσουν δράση για την αντιμετώπιση των κινδύνων στους δρόμους και την ατμοσφαιρική ρύπανση, την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και δράση για το σχεδιασμό και τη συνύπαρξη σε βιώσιμες πόλεις.

Στα κοινωνικά δίκτυα του Ινστιτούτου, θα αναρτώνται, στο διάστημα 15-22 Μαρτίου, φωτογραφίες (selfies) των συμμετεχόντων στην πρωτοβουλία, κρατώντας τα μηνύματα της εκστρατείας για πιο ασφαλείς και υγιείς καθημερινές διαδρομές. Σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας θα πραγματοποιούνται συναντήσεις με αρμόδιους φορείς και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης για το θέμα.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!