X
Επικαιρότητα

1,76 εκ. $ για την Porsche 356 της Janis Joplin

Ένα ιδιαίτερο αυτοκίνητο με ένδοξη ιστορία δημοπρατήθηκε χθες στη Ν. Υόρκη.

Πρόκειται για την… ψυχεδελική Porsche 356 C 1600 SC Cabriolet (μοντέλο 1964) της θρυλικής Janis Joplin, η οποία πουλήθηκε εχθές στη δημοπρασία «Driven by Disruption» στη Ν. Υόρκη έναντι του ποσού των 1,76 εκ. δολαρίων. Έτσι, το συγκεκριμένο αντίτυπο καταγράφτηκε ως η πιο ακριβή «356» που πουλήθηκε ποτέ στην ιστορία του μοντέλου.

Το αυτοκίνητο «χτυπήθηκε» στην εν λόγω δημοπρασία από επτά διαφορετικούς δυνητικούς αγοραστές, ξεπερνώντας κατά πολύ, ως προς την τελική τιμή πώλησης, τις προσδοκίες των διοργανωτών της, καθώς κανείς δεν περίμενε ότι η τελική τιμή της «ιδιαίτερης» αυτής Porsche θα ξεπερνούσε το άτυπο όριο των 600.000 δολαρίων.

Η πανέμορφη ανοιχτή αυτή καλλονή αγοράστηκε από την Janis Joplin to 1964 έναντι του ποσού των 3.500$ και αμέσως μετά φιλοτεχνήθηκε με τα μοναδικά «θέματα» που βλέπετε στις σχετικές φωτογραφίες από τον Dave Richards αποτελώντας έτσι το πρώτο «art car» στην ιστορία της αυτοκίνησης.

Μετά το θάνατο της Janis, το αυτοκίνητο πέρασε στα χέρια των Michael και Laura Joplin, ενώ από το 1995 μέχρι και σήμερα φιλοξενήθηκε στο Μουσείο «Rock & Roll Hall of Fame», στο Οχάιο των ΗΠΑ._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!