X
Επικαιρότητα

1.000.000 Nissan Qashqai

Η παραγωγή του crossover της Νissan ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο μονάδες σε τέσσερα χρόνια, έξι μήνες και 23 ημέρες από την έναρξή της.

Στις 28 Ιουνίου 2011, το προσωπικό του εργοστασίου στο Sunderland γιόρτασε την παραγωγή του εκατομμυριοστού Qashqai, γεγονός που αναδεικνύει το Crossover της Nissan ως ένα από τα πιο επιτυχημένα αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν επί βρετανικού εδάφους. H παραγωγή του Qashqai μετράει τέσσερα χρόνια, έξι μήνες και 23 ημέρες, με αφετηρία την 5η Δεκεμβρίου του 2006. Κανένα άλλο αυτοκίνητο που κατασκευάζεται επί Βρετανικού εδάφους δεν έχει φτάσει σε παραγωγή το ένα εκατομμύριο οχήματα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Το εκατομμυριοστό ασημί Qashqai θα εκτεθεί στο O2 Arena στο Λονδίνο, όπου ένας τυχερός θα κερδίσει με διαγωνισμό τo ξεχωριστό για τη Nissan αυτοκίνητο. Την παραπάνω επιτυχία του Qashqai συμπληρώνει για τη Nissan το ρεκόρ πωλήσεων του Micra, όπου ως το τέλος του Μαΐου 2011, είχε ξεπεράσει τα έξι εκατομμύρια οχήματα παγκοσμίως.

Κατά μέσο όρο, 1.200 Qashqai ανά ημέρα παράγονται στο εργοστάσιο. Περισσότερο από το 80 τοις εκατό της παραγωγής του εξάγεται σε 97 αγορές, σε όλο τον κόσμο. To εργοστάσιο της Nissan στο Sunderland παράγει επίσης τα δημοφιλή μοντέλα Note και Juke, ενώ από το 2013 θα παράγει και το 100% ηλεκτροκίνητο LEAF.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!