Τα εστιατόρια που παίρνουν Αστέρι Michelin θεωρούνται από τα καλύτερα στον κόσμο, ωστόσο πώς προέκυψαν τα Αστέρια Michelin και ποια είναι η σχέση τους με τα ομώνυμα ελαστικά;
Όλοι έχουμε δει τη μασκότ της εταιρείας ελαστικών Michelin, τον Michelin Man και σίγουρα μία απορία που μας γεννήθηκε, είναι γιατί είναι λευκός, ενώ τα ελαστικά είναι μαύρα. Ο αυθεντικός Michelin Man δημιουργήθηκε το 1894.
Ο Michelin Man είναι λευκός επειδή τα ελαστικά ήταν στη φυσική τους απόχρωση λευκά μέχρι το 1912.
Στην πορεία το υλικό των ελαστικών αναμείχθηκε χημικά με άνθρακα και έτσι προέκυψαν τα μαύρα ελαστικά. Η αλλαγή ήταν δομική, δεν έγινε για αισθητικούς λόγους. Προσθέτοντας άνθρακα, τα ελαστικά Μichelin έγιναν πιο ανθεκτικά.
Αστέρια Michelin: Η γέννηση ενός θεσμού της γαστρονομίας
Η Michelin στην πορεία άρχισε να αξιολογεί τα εστιατόρια, με στόχο περισσότεροι άνθρωποι να ταξιδεύουν μεγαλύτερες αποστάσεις με τα αυτοκίνητά τους, για να απολαύσουν ένα γεύμα σε αυτά τα εστιατόρια.
Διαβάστε τη συνέχεια στο intronews.gr