top icon
Blog

WRC: Απορίες και ερωτηματικά…

Με απορίες και ερωτηματικά «επιστρέψαμε» από την Σαρδηνία και παριστάνοντας το θηρίο, τον Νικόλα Καττίκη, ετοιμάζουμε βαλίτσες για την Πολωνία . Μέχρι τότε, ο Σ.Χ. απλά αναρωτιέται…

Με ξεπερνάει όλο αυτό, που αφορά στην εξέλιξη του WRC. Δεν μπορώ να το παρακολουθήσω και αν από όλους μας σε λείπει ο συνάδελφος Μ.Σ, το ξέρετε όσοι πιστοί ότι σε πρώτο πρόσωπο, λείπουν ο Π.Τ. μου και ο Νώντας μας…

Με τη γλώσσα στο μάγουλο, ως πολύ παλιός: Σε σχέση με το «0,2» της διαφοράς που γράφτηκε στη ιστορία.

Αγαπητέ Seb…

Ξεκινήσατε με διαφορά 17 δλ. και ο αγώνας εξελίχθηκε σε ντέρμπι, με τα περίπου 10 χαμένα δεύτερα, στις δύο πρώτες ε.δ της Κυριακής.

Μας έχετε μάθει αλλιώς και με σεβασμό, αναρωτιέται όποιος σας ακολουθεί, γιατί το φτάσατε σε επίπεδα ρώσικης ρουλέτας στην PS.

Λάστιχο; Κάποια ήμερα για την ιστορία να εξηγήσουμε τι σημαίνει λάστιχο σε χωματόδρομο, δεύτερο πέρασμα και μάλιστα σε PS, με γεγονός πως ο καθένας ακόμα και σε αυτό το επίπεδο, στο motorsport την τύχη του τη φτιάχνει μόνος του.

Αλήθεια τώρα; Σας ενδιαφέρει το ένατο πρωτάθλημα; Είναι εφικτό; Σας απασχολεί ότι έτσι ισοφαρίζετε τους τίτλους του φίλου σας (;) Sebastien Loeb;

Το κυριότερο: Τι λέει ο Latvala μετά τη Σαρδηνία; Πως θα αναθεωρήσει; Τι απαντάει, πως με συμφωνημένο το κατά περίπτωση πρόγραμμα του Ogier από τον περασμένο χρόνο, γιατί δέχτηκε τα καπρίτσια του Rovanpera; Ο δις Παγκόσμιος τη μια Κυριακή εδώ, την άλλη εκεί και παρά το ταλέντο του, θα του στοιχίσει όλο αυτό.

Sebastien Ogier

Sebastien Ogier

Αγαπητέ JariMatti

Τοποθετήσατε απέναντι στους δύο από τους τέσσερις καλύτερους στο WRC την ομάδα οδηγών «δεύτερο βιολί», που είναι σε δυσκολία ακόμα και όταν τα Hyundai που κρίνονται ισοδύναμα με τα Toyota, οδηγούν οι Lappi και Sordo, που υπερέχουν των KatsutaEvans, με γεγονός πως ο Ουαλλός παραμένει εκτός ρυθμού.

Dani Sordo

Dani Sordo

Με TanakNeuville που πετούσε ακόμα και όταν άνοιγε δρόμο την Κυριακή απέναντι σε συνδυασμούς της Toyota που δεν συνάδουν με τη λογική, είναι στιγμές που νιώθεις πως κάτι προσπαθούν να χαρίσουν οι Ιάπωνες στον Κορεάτη για να μείνει στο θεσμό. Υπερβολικό εκτός πραγματικότητας το σχόλιο και απλά αναζητούμε εξήγηση για τις επιλογές των πρωταθλητών που η αγωνιστική ιστορία δεν τους κατατάσσει στους αλαζόνες, αλλά στους σεμνούς, στους έντιμους και αποτελεσματικούς…

Thierry Neuville

Thierry Neuville

Αναμένουμε λοιπόν τη σύνθεση της Toyota για τη συνέχεια και μόνο για καλύτερη προετοιμασία που αφορά στο μέλλον, κρίνεται η επιλογή του Pajari, ώστε να οδηγήσει το «μεγάλο» GR Yaris με τον κωδικό Rally1.

Pajari Sami - Mälkönen Enni

Pajari Sami – Mälkönen Enni

Μέχρι τότε…

Ουδέν σχόλιο για την «απουσία» των Ford Puma στην Ιταλία. Ίσως στη συνέχεια…

Gregorie Munster

Gregorie Munster

Σημαντικό, ότι υποδειγματικά εξελίσσεται η κατηγορία WRC2, όπου εμπλέκονται ουσιαστικά τρεις κατασκευαστές. Τα Toyota εξελίσσονται υποδειγματικά, ενώ τα Skoda παραμένουν η σταθερή αξία της κατηγορίας με το RS να λάμπει στα χέρια του φιλόδοξου ιδιώτη. Αντίστοιχα ότι ο Rossel προηγείται στη βαθμολογία και ο Gryazin, σε ταχύτητα πιστοποιούν την κλάση των παντός εδάφους Citroen C3-R2!

Yohan Rossel

Τι να σημειώσουμε για την JWRC, θεσμός ενιαίο της Ford με Fiesta Rally3, όπου κέρδισε ο 24χρονος Dominguez από την Παραγουάη, που πιέστηκε από τον Τούρκο Ali Turkkan. «Οδηγάρα ο Τούρκος», σχολίασε πραγματικά ειδικός από τους λίγους σοφούς της δικής μας κοινότητας.

Domínguez Diego

Diego Domínguez

Δεν θα κλάψω και ακολουθώντας το παλιό μοτό του Κώστα Στεφανή ότι «όλα γίνονται», σκέπτεσαι το πως και το τι κάνουμε για αυτό;

Σημαντικό να μπορείς να πείσεις και να μοιραστείς ένα αφήγημα ώστε να ζήσουμε το όνειρο και στην αγωνιστική του διάσταση, με τη συμμετοχή Έλληνα στο JWRC, κατηγορία με βαρύτητα στο ΡΑ.

Δυστυχώς χωρίς Λευτέρη Αυγενάκη και με τον Δημήτρη Μιχελακάκη σε pause, δύο οραματιστές κάτω από την ίδια στέγη ευθύνης, δύσκολο ως ακατόρθωτο τέτοιο εγχείρημα, παρά τις ικανότητες των ανθρώπων της Motorsport Greece που ευτυχώς γνωρίζουν καλά το πόσο σημαντικό είναι το βάρος του ντόπιου ήρωα.

Όσο αναπνέεις ελπίζεις και για επίλογο αναρωτιόμαστε το πως θα ωφελήσει ο αγώνας στη Σαουδική Αραβία έναν γήινο θεσμό που υποστηρίζεται από την ομαδική προσπάθεια, καθρέπτης της αξιοπιστίας ανθρώπων και μηχανών. Θεσμός όπου το θέαμα, αποτέλεσμα και του ταλέντου των οδηγών που διαφέρον άλλωστε μεταξύ τους, συνδέεται και με στρατηγική. Ό,τι συναρπάζει πλέον και τον λιγότερο ειδικό, με τις ταχύτητες να έχουν ξεφύγει από ρυθμούς της λογικής.

Θα φορτώσει τους λογαριασμούς του promoter η Σαουδική Αραβία και η όποια αντίστοιχη παρουσία στο WRC.

WRC - Saudi Arabia

Σε καλή μεριά…

Ουδέν σχόλιο όμως για το πως θα ισορροπήσει το WRC, απογειώνοντας το ενδιαφέρον με στιλ χωρίς να αλλοιώνεται ο χαρακτήρας των events όπως εμείς τα καταφέρνουμε.

Η αλλαγή; Με παραπάνω κατασκευαστές, αφού τα δύο μεγάλα γκρουπ απέχουν, ενώ οι Κινέζοι απαιτούν ρεύμα και σταθερότητα στις τεχνικές προδιαγραφές που θα πρέπει να καταγράφουν με σεβασμό τις ευρύτερες τάσεις που χαρακτηρίζουν την αυτοκινητοβιομηχανία.

Ανανεώνουμε για την Πολωνία, με Ogier και Lappi αντίστοιχα σε Toyota-Hyundai και ποιος δεν θέλει όλο και πιο συχνά αγώνες που κρίνονται στο δευτερόλεπτο, με το συναγωνισμό στο νήμα, να σκοτώνει την πολιτική.

Καμία ανησυχία για το δικό μας ΡΑ σε βάθος χρόνου. Άλλωστε ισορροπεί και το rotation η ποιότητα της οργάνωσης. Το ατού, σε συνδυασμό με το περιβάλλον και με την πολιτική βούληση μιας κυβέρνησης ευρείας πλειοψηφίας, που το στηρίζει. _ Σ.Χ.

WRC

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • WRC
  • Domínguez Diego
  • Gregorie Munster
  • Thierry Neuville
  • Sebastien Ogier
  • Pajari Sami - Mälkönen Enni
  • Yohan Rossel
  • Dani Sordo
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ