top icon
Blog

Ταξιδεύοντας: Τέτοιες ημέρες τέτοια λόγια

Ψάξε και την Τέλεια Διαδρομή θα τη βρεις μόνο το ξημέρωμα σε κρυφτό με την Ανατολή, οπότε ευνοούνται και οι θερμοκρασίες…

Κακά τα ψέματα, μόνο με το αυτοκίνητο από σήμερα και μέχρι τις 20 Αυγούστου. Με προσοχή στις θερμοκρασίες επιλέγοντας σωστά το χρόνο της μετακίνησης, με σημεία αποκατάστασης όπου η φύση προσφέρεται για ανασυγκρότηση.

Μέσα Ιουλίου

Γεγονός πως από σήμερα, ενώ θα φτάσεις γρήγορα στο λιμάνι, στον Πειραιά και στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, η συνέχεια δεν συνάδει με την Τέλεια Διαδρομή που έχεις ονειρευτεί. «Βρίζεσαι» μάλιστα, αφού ενώ το ξέρεις το παθαίνεις ξανά και ξανά και τέτοιες ήμερες, πάντα για κάποιο λόγο, ακόμα και ως Διάδρομος για τον Παράδεισο «από αύριο», με αγαπημένους, πρέπει να επιβιβαστείς ή στο πλοίο του captain Μάριο ή στο αεροπλάνο της Aegean ώστε να απολαύσεις και το αναβαθμισμένο σου εισιτήριο.

Ο εφιάλτης αρχίζει από το λιμάνι και συγκριτικά θεωρείς όαση παρά το ελεγχόμενο χάος, την αίθουσα αναχωρήσεων στο αεροδρόμιο. Με τις ουρές για το check-in και για τον έλεγχο των αποσκευών στο χέρι, με ότι αυτό συνεπάγεται τέτοιες ημέρες με τα φτηνότερα χωρίς αποσκευή εισιτήρια.

Στο λινάνι

Εφιάλτη ζω, ξύπνησε με. Στην προβλήτα Ε9, λίγα μέτρα από την επιβίβαση για το περήφανο και πεντακάθαρο SuperRunner II. Ένα αμφίβιο WRC με πλήρωμα-ομάδα στη F1.

Οι υποδομές, αναμένοντας την άφιξη για την επαναφόρτωση, είναι ανύπαρκτες, ενώ οι συνθήκες επιβίβασης τριτοκοσμικές παρά την προσπάθεια της γοητευτικής Υπάρχου και των συνεργατών της, με τους θεσμικούς να παρακολουθούν μάλλον αδιάφορα, αρνούμενοι να αντιληφθούν ότι ουσιαστικά εκπροσωπούν την πολιτεία στην υψηλού επιπέδου άσκηση του Τουρισμού που κρατάει τη χώρα ζωντανή και ανταγωνιστική.

Λεπτομέρεια εν τέλει, τα ουρλιαχτά της βοηθού της Υπάρχου, νεαρή κυρία με βαθμό «ανθύπα», κρίνοντας από τα διακριτικά στο λευκό προσεγμένο της πουκάμισο. Βαθμοφόρος που πιστεύει πως επιβάλλεται ουρλιάζοντας με αυστηρό ύφος, αντί να εξηγεί πολιτισμένα, όποτε προκύπτει ένα ανισόρροπο κρεσέντο με αγανακτισμένους επιβάτες. Λίγοι εκτός εαυτού, ίσως δίκαια αφού δεν μπορούν να διαχειριστούν την ημίωρη καθυστέρηση άφιξης με κόντρα αέρα των επτά μποφόρ.

SeaJets

Στοίχημα

Με τη σωστή, έντιμη και έγκυρη ενημέρωση, αναμένοντας σε πολιτισμένο χώρο με κλιματισμό και με τη δυνατότητα αγοράς αναψυκτικού ή απλά νερού θα ήταν καλύτερη, σχεδόν άριστη η κατάσταση. Προσφέροντας τον Τουρισμό που μας ταιριάζει, ότι άλλωστε εκφράζεται εξαιρετικά με πεντάστερη υποστήριξη, από τη στιγμή που ο «πύραυλος» σαλπάρει με κατεύθυνση τη Μήλο και τελικό προορισμό τα Χανιά, τουριστική πρωτεύουσα της Μεσογείου. 

Μόνο αμάξι…

Με τις καθυστερήσεις στο αεροδρόμιο συνήθεια και την αναμονή στην καμπίνα να ξεπερνάει τη λογική και να φλερτάρει με την αστοχία, αποτέλεσμα κουτοπονηριάς, μόνο auto, ή moto για τους θαρραλέους που τους ζηλεύουμε. Να έχεις τα κότσια να εξασφαλίσεις τη σωστή μoto από τον ΛεΜαν και πάμε να ζήσουμε τη στιγμή.

MG3 Hybrid+_14

Κάθε πράγμα στην ώρα του…

Δεν ταξιδέψαμε με moto όταν έπρεπε οπότε αφού δεν προκύπτει πλέον το ακριβό μου διθέσιο, πάμε trip με Hybrid. Στην κυριολεξία με κοινό παρανομαστή το MG3 που σου βάζει ιδέες, θα αποδράσουμε μια εβδομάδα με το luxury Lexus LBX και μια με το Juke Hybrid. Σε λευκό-περλέ και καλούδια από τον Θέμη Χαλκιά για την προστασία του κάρτερ. Από τη Nissan Halkias και οι τροχοί και αν θέλετε ένα SUV-GTi που πάει και χώμα, ώστε να διαπιστώσετε και τις αλλαγές στη διαδρομή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις ο κωδικός είναι «Νίνα». Ο Θέμης, άλλωστε, το αγωνιστικό βαφτιστήρι του ΣΧ, ξέρει!

Nissan Juke Hybrid test

Με το Peugeot 2008 η υποθετική μας μετακίνηση εν μέσω διακοπών ως απαγορευμένη πανάκριβη ουσία. Χαλάλι, λεπτομέρειες και το «2008» με έμβλημα το λιοντάρι, παραμένει στην κορυφή της κατηγορίας, όντας το κομψοτέχνημα με την ανανεωμένη μηχανή. Με το Lexus ταξιδεύεις, με το Juke οδηγείς με το «2008» συμβιώνεις και απολαμβάνεις αισθητική σε όλα τα επίπεδα. Σε κάθε διαδρομή, όντας περίφημο και σταθμευμένο με πλεονέκτημα τις ισορροπημένες διαστάσεις του. 

Peugeot 2008 Hybrid 136 e-DCS6

Μόνο auto 

Αλλά με προσοχή, ώστε να μη χρειαστεί προσευχή και να θυμάστε πως οι δρόμοι γλιστρούν, ενώ τις υψηλές θερμοκρασίες μπορείς να τις αποφύγεις επιλέγοντας την Τέλεια, την ορεινή διαδρομή, τις μικρές πρωινές ώρες με το κόκκινο του ήλιου να σε προστατεύει και να σε οδηγεί με ασφάλεια. Πριν ξημερώσει, ακόμα καλύτερα αλλά όσο πιο κοντά στα μεσάνυχτα αυξάνεται ο κίνδυνος, με γεγονός πως το καλοκαίρι προσφέρεται για την υπέρβαση, ότι δεν ταιριάζει με την ασφαλή οδήγηση που υπηρετούμε, ότι πρεσβεύουν και οι αναγνώστες μας.

Καλές διακοπές, αγαπητοί._Σ.Χ.

BMW Μ2 Porsche GT4 RS Cholomontas

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ