top icon
Blog

Τάκης Δ. Σκαλτσάς: «Επαναπατρισμός»

Στα Μέγαρα για τον «παίδαρο». Με guest τον μαέστρο Τάκη Δ. Σκαλτσά η εξαιρετική εκδήλωση της κοινότητας του Drift, σε πίστα στα Μέγαρα. Ο Σ.Χ. ήταν εκεί με φίλους, για τον συναθλητή τους. «Ειδική Διαδρομή» με εικόνες του Πέτρου -PIT- Καστορίνη.

Εκδήλωση track day-μόνο Drift από τον specialist οργανωτή Στάθη Παπαργυρόπουλο, έναν έντιμο παλίκαρο με long-term διαδρομή που δημιουργεί και δε φλυαρεί. Εκδήλωση για ειδικούς που υποστηρίζουν μια δύσκολη άσκηση η οποία προσφέρει θέαμα – το ζητούμενο Τετάρτη απόγευμα, στην πίστα του Χρήστου Αναστασιάδη. Ιερός χώρος για τον petrolhead, σημαντικό κομμάτι του σύγχρονου ελληνικού motorsport, με την ευθύνη της λειτουργίας του από τον Σταύρο Γ. Γρυλλάκη. Γεγονός πως ο ίδιος ξέρει τα ατού και τις αδυναμίες του χώρου, όπως π.χ. ότι συνδυάζεται το μπαρ για το φρέντο στην πίστα καρτ με τη γραμματεία για τη συμμετοχή στην εκδήλωση. Η υποστήριξη από την εξής μία κυρία, μαλωμένη με το κρύο νερό, παρά τους 40 β. στη σκιά.

Takis Skaltsas

Περισσότεροι από τριάντα οι συμμετέχοντες, σε μια νοικοκυρεμένη εκδήλωση με ιδιαίτερα ποιοτικό θέαμα που εξελίχθηκε σε οικογενειακό κλίμα, ό,τι χαρακτηρίζει και το αντίστοιχο πρωτάθλημα, με πρωταγωνιστές-τεχνίτες οδηγούς. Συμμετοχές με υπεραξία από τους μηχανικούς, σε άσκηση όπου συνδυάζεται ο υπολογιστής με την τέχνη των πολύπειρων με λάπτοπ και κατσαβίδι.

Με την ευκαιρία, είναι απίστευτο το πόσο απέχει η συμπεριφορά των εξαιρετικών οδηγών των αυτοκινήτων-πυροβόλων-πανάκριβων όπλων, σε γωνίες διαρκείας και με το πλάι, ακόμα και στις μικρές ευθείες της διαφοροποιημένης για την περίσταση διαδρομής. Contrast με τη σεμνή, ήρεμη και φιλική συμπεριφορά των ίδιων στα pits.

Takis Skaltsas

Από την Ε92 στην Ε36

Με BMW Μ3, από την Αμερική και το Watkins Glen, με το βαρύ και δυνατό Ε92 και τα paddles στο τιμόνι, στην ερωτεύσιμη Εγγλεζόπουλος-Ε36 στα Μέγαρα.

Η ζωή κάνει κύκλους και, τυχεροί, έχουμε απολαύσει Τάκη Σκαλτσά με τη «μαύρη» (M3) στη Ριτσώνα, ό,τι ακριβώς ζήσαμε σήμερα στο Μέγαρο. Τυχερή η σύζυγός του, μοιράζεται μαζί του μια ήρεμη ζωή στις Συρακούσες-ΝΥ, ευτυχία που προδίδουν τα πρόσωπά τους. Αντίστοιχα, ζουν σε σωστό τόνο τη στιγμή με την Ε92, σε αντίστοιχες εκδηλώσεις. Κρυφός άσος εκεί στην ξενιτιά, μας έλειψε στα Μέγαρα ο 22χρονος Διονύσης Π. Σκαλτσάς, ένας σύγχρονος μετανάστης με άποψη και το απαιτούμενο τσαγανό. Τυπάρα που σπουδάζει και εργάζεται, οπότε και αναμένεται στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα.

Takis Skaltsas

Ντριφτάρουμε

Οικογενειακό κλίμα και πανάκριβες κατασκευές που κρύβουν αλήθειες, με προτεραιότητα σε επιδόσεις με πολλά G, παρά στην αισθητική και την προσοχή σε λεπτομέρειες που αφορούν το φινίρισμα. Ό,τι χαρακτηρίζει τα ιδιαίτερα προσεγμένα αυτοκίνητα του Μανώλη Εγγλεζοπούλου· την ex-Σκαλτσάς Μ3 σε εξελιγμένη διάσταση και ένα 200 SX του ονείρου. Άρχοντας του Drift ο Εγγλεζόπουλος, τον βρίσκεις στο κατάστημά τους ελαστικών στο Κορωπί, ενώ η οικογένεια διαθέτει κατάστημα και στη Ν. Ιωνία.

Takis Skaltsas

Ο Μανώλης, λοιπόν, κάλεσε τον Τάκη να «πυροβολήσει», και να η αφορμή «να πάμε Μέγαρο για τον παίδαρο». Τα συναισθήματα στον κόφτη για τη συνάντησή μας με τον Τάκη Δ. Σκαλτσά, μαζί με συναθλητές μας. Ο Τάκης, που ήρθε στην Ελλάδα για τις διακοπές του, αποδέχτηκε την τιμητική πρόσκληση να οδηγήσει για τους φίλους του. Μαζί η οικογένειά του, η γοητευτική σύζυγός του Αλεξάνδρα και η χαρισματική κόρη του Κατερίνα, ενώ στην παρέα ήταν φυσιολογικά άλλωστε και ο αδελφός του Σωτήρης. Ο περιβόητος «Σώτερ», άτυπος Πρόεδρος μιας ομάδας βετεράνων με άποψη, όντας και Πρωταθλητής παντός καιρού…

Μια ποιοτική παρέα, ό,τι χαρακτηρίζει το Ελληνικό Motorsport σε κάθε του έκφραση, μακριά από τον ιό του παράγοντα σε χώρο του ερασιτέχνη-αιμοδότη._ Σ. Χ.

Takis Skaltsas

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Takis Skaltsas
  • Takis Skaltsas
  • Takis Skaltsas
  • Takis Skaltsas
  • Takis Skaltsas
  • Takis Skaltsas
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ